Panelgesprek / Frankfurt Dialoog 4: Aanleiding en plek

Datum: 

08.12.2016, 19:00

Locatie: 

Deutsches Architekturmuseum

Naar aanleiding van de tentoonstelling MAATWERK MASSARBEIT. Architektur aus Flandern und den Niederlanden in Frankfurt organiseren het Vlaams Architectuurinstituut, het Nieuwe Instituut en het Deutsches Architekturmuseum de debattenreeks Frankfurt Dialogen. Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over hun gedeelde opvattingen over vakmanschap, maatwerk en ruimtelijke kwaliteit ondanks de verschillende culturele en historische condities. 

Dialoog 4: Aanleiding en plek
Elke architect interpreteert en creëert keer op keer de aanleidingen en context voor ingrepen die worden voorgesteld. Los van pragmatiek en de onwrikbare realiteit is een nieuwe stroming architecten nadrukkelijk bezig met het voortbouwen op de bestaande condities, met het inpassen en uiterst precies vervormen van de potentie van plekken. Dit alles als een zorgvuldig aanvullen en aanpassen van het bestaande weefsel om tot een goede invulling te komen. Een avond over de omgeving van de architectuur.

Sprekers:
Eagles of Architecture (BE), Studio Nauta (NL), KorthTielens architecten (NL), Christian Kieckens (BE), Tom Avermaete (BE)

Datum: 

08.12.2016, 19:00

Locatie: 

Deutsches Architekturmuseum

Organisator: 

Het Nieuwe Instituut

Straat: 

Schaumainkai 43

Postcode: 

60596

Gemeente: 

Frankfurt am Main

Land: 

Duitsland

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub