Salongesprek over Linkeroever

Datum: 

27.10.2015, 19:30

Locatie: 

IMAGE-dakappartement in de Chicagoblok

Naar aanleiding van de tentoonsteling Levensecht. De performantie van de moderne stad organiseert het Vlaams Architectuurinstituut een debat over het verleden en de toekomst van Linkeroever.

Hoe gaan we om met de kostbare open ruimte op Linkeroever en hoe gepland of vrijblijvend kan collectiviteit ontstaan? Bijdragen door onder andere Tom Coppens (hoofddocent Stedenbouw & Ruimtelijke Ordening UA), Piet Lombaerde (Faculteit Ontwerpwetenschappen UA), Paul Vermeulen (De Smet Vermeulen architecten), Frank Damman (IN[AR]CO), David Verhoestraete (Cluster en ontwerper Middenvijver) en Paul Blondeel (onderzoeker VUB en UA). De moderator is Christoph Grafe (directeur Vlaams Architectuurinstituut).


Voorafgaand aan het debat geeft  prof.dr. Piet Lombaerde een lezing over de plannen uit 1932 van Le Corbusier en Huib Hoste op Linkeroever.

Het debat vindt plaats op een toepasselijke en unieke locatie; het IMAGE-dakappartement in de Chicagoblok, het hoogste gebouw op Linkeroever met een fantastisch zicht op Antwerpen. Opgelet; plaatsen zijn beperkt! VOLZET
 

Datum: 

27.10.2015, 19:30

Locatie: 

IMAGE-dakappartement in de Chicagoblok

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Gemeente: 

Antwerpen

Land: 

België

Contactpersoon: 

Maxime Peeters

Info tel: 

03 242 89 73

Info e-mail: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub