Tentoonstelling | Le Corbusier. Linkeroever & Chandigarh

Datum: 

06.04.2019, 10:00 tot 18.08.2019, 17:00

Locatie: 

MAS

Het MAS - Museum aan de Stroom organiseert vanaf 6 april de tentoonstelling 'Le Corbusier. Linkeroever & Chandigarh' en een bijhorende lezingenreeks.

Architect Le Corbusier (1887-1965) maakte plannen voor Antwerpen-Linkeroever, die nooit werden uitgevoerd, en bouwde een hele nieuwe stad in India: Chandigarh. De expo neemt de bezoeker mee in de ideeën van Le Corbusier en laat zien hoe bewoners vandaag leven in een bedachte stad, lang nadat de architect vertrokken is. Bezoekers ontdekken een stuk geschiedenis van de steden en duiken tegelijk in het dagelijkse leven van de bewoners.

Het MAS legt steeds de nadruk op de verbondenheid van de havenstad Antwerpen met de wereld. De expo ‘Le Corbusier. Linkeroever & Chandigarh’ presenteert de verbondenheid tussen twee plekken. Ze toont het ontstaan ervan, maar laat ook zien hoe bewoners er vandaag leven in modernistische architectuur. Bezoekers worden meegenomen in de ideeën van Le Corbusier. Ze  ontdekken de geschiedenis en het actuele leven van de Antwerpse stadswijk en de Indiase grootstad aan de hand van plannen, maquettes, film en foto’s.  Ze kunnen door de actuele straten van Chandigarh flaneren en achter de gevels van Linkeroever kijken.

Voor deze tentoonstelling bouwde het MAS verder op het concept dat Cité de l’architecture & du patrimoine in Parijs ontwikkelde voor de tentoonstelling ‘Chandigarh, 50 ans après Le Corbusier. Le devenir indien d'une ville moderne‘ (11/11/2015 – 29/2/2016). Het MAS herwerkte het concept rondom de documentaire over Chandigarh van Christian Barani en voegde in de expo een tweede deel toe over Le Corbusier en de Antwerpse Linkeroever. 

Deze MAS-expo werd gerealiseerd in samenwerking met de Fondation Le Corbusier.

Lezingenreeks

Het MAS organiseert in het voorjaar samen met atelier stadsbouwmeester Antwerpen een lezingenreeks rond de expo ‘Le Corbusier. Linkeroever & Chandigarh’. Meer info over de lezingen

  • 15 mei: 'Chandigarh: een ecologische stad ver vóór zijn tijd?' Lezing door Thierry Mandoul en Enrico Chapel
  • 21 mei: 'Chandigarh voorbij Le Corbusier. De verbeelding van een geplande stad in India en het erfgoedvraagstuk' Lezing door Bärbel Högner
  • 11 juni: 'Stadskinderen en opgroeien in hoogbouw' Lezing door Lia Karsten en B.L.O.K.


Praktisch

Van 6 april 2019 tot 18 augustus 2019

Bezoekers kunnen genieten van diverse rondleidingen doorheen de tentoonstelling, een aanbod voor families, vakantieateliers, lezingen en nog veel meer.

Meer informatie op www.mas.be/nl/le-corbusier

Datum: 

06.04.2019, 10:00 tot 18.08.2019, 17:00

Locatie: 

MAS

Organisator: 

MAS i.s.m. de Fondation Le Corbusier en de Cité de l'architecture & patrimoine Parijs

Straat: 

Hanzestedenplaats 1

Postcode: 

2000

Gemeente: 

Antwerpen

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub