Boeken en tijdschriften

Het Vlaams Architectuurinstituut beheert een rijke vakbibliotheek, met meer dan tienduizend boeken en een driehonderdtal verschillende tijdschrifttitels. Belgische architectuurboeken en -tijdschriften vormen het hoofdbestanddeel en worden actief verzameld. Van de buitenlandse boeken en tijdschriftenreeksen nemen we enkel de belangrijkste uitgaven op. Naast boeken en tijdschriften bevat de collectie ook productcatalogi en reclamefolders van producenten en verkopers van bouwmaterialen.

Boeken en tijdschriften
"Architectuurboeken en -tijdschriften zijn belangrijke communicatiemiddelen voor de bouwwereld. Het zijn media die berichten over nieuwe projecten, trends en gebeurtenissen. Ze worden zowel gebruikt voor praktische handleidingen als historische reflecties en theoretische beschouwingen. Tegelijkertijd inspireren en beïnvloeden ze talrijke lezers. Het maakt deze boeken en tijdschriften tot een van de meest waardevolle instrumenten voor de architectuurstudie en het onderzoek van de gebouwde omgeving."
‐ Dirk Laureys, collectiebeheerder

Leeszaal

Wil je graag ter plaatse een archief inkijken?

Dit kan in ons Archiefhuis:
Parochiaanstraat 7
2000 Antwerpen

maandag t/m vrijdag: 09:00u-17:00u
Enkel op afspraak via
architectuurarchief@vai.be
32 (0)3 202 04 83

weekend en feestdagen: gesloten
zomersluit 2024: 15 juli t/m 28 juli


Het archief kan ook in groep bezocht worden. De aanvraag hiervoor gebeurt ten minste 3 weken op voorhand via architectuurarchief@vai.be.


Plan hier je bezoek

Collectie online

Ben je opzoek naar een bepaald archief of dat ene archiefstuk uit de collectie? Duik dan in onze online inventaris.


Naar de collectie

Meer archieven

Er is meer dan enkel de collectie van het VAi. Wij registreren al deze informatie voor jou in de Databank Architectuurarchieven.


Databank Architectuurarchieven