MADAM architectuur, Suzie, Schaarbeek © Olmo Peeters
Copyright
MADAM ARCHITECTUUR - SCHAARBEEK

Suzie

Aan de Louis-Bertrandlaan in Schaarbeek ligt de Brusilia-toren, tot 2014 de hoogste woontoren van België. Je kan je inbeelden dat je vanuit de appartementen prachtige zichten hebt op Brussel. Maar de grootste troef van de Brusilia-toren is de doorzon.

Een eigen plek onder de zon

Met doorzon bedoelen we dat de appartementen beide gevels raken en zo gedurende de hele dag kunnen genieten van het zonlicht. Ook in het project Suzie is dit een belangrijke kwaliteit. Daarom kiezen de architecten van MADAM architectuur ervoor om de leefruimte van voor naar achteren te laten doorlopen, met in het midden de keuken. Die centrale positie zorgt ervoor dat de leefruimte ingericht kan worden naar eigen keuze. Ontbijt jij graag in de ochtendzon of dineer je liever in de gloed van de avondzon?

Grenzeloos leven

MADAM Architectuur richt Suzie zo in dat de bewoners grenzeloos kunnen leven, letterlijk. Binnenin zijn geen muren, grenzen worden slim aangegeven met de afwerking, kleur of textuur. Zo lopen leefruimte en keuken in elkaar over maar maken de architecten het plafond van de keuken bewust zwart om de aandacht naar het licht in de leefruimte te trekken. De parketvloer van de leefruimte is dan weer onderbroken door de witte gietvloer van de keuken. Ook de badkamer laten de architecten helemaal open. Ze is visueel gescheiden van de rest door een witte gietvloer en opvallende, frisse roze tegels. De douche zit wel verstopt in een nis zodat er toch enige privacy is. Indien nodig kunnen de leefruimte en badkamer gescheiden worden door middel van een groot gordijn. De slaapkamer is wel afgesloten van de rest. Of toch niet helemaal? Een groot binnenraam verlengt het perspectief van de leefruimte naar Brussel toe.

In Suzie leef je niet alleen met het zonlicht en met elkaar, maar ook met de stad.

- Sophie Bresseleers

Dit project werd opengesteld tijdens de Dag van de Architectuur 2023.

Project details

ARCHITECT:
OPDRACHTGEVER:

Privé

LOCATIE:

Louis Bertrandlaan 102/d23

1030 Schaarbeek

België

DATUM VOLTOOID:

2018

PERMALINK: