Community centre and renewal of village centre

Community centre and renewal of village centre, RAPP + RAPP, © Frederik Vercruysse
Community centre and renewal of village centre, RAPP + RAPP, © Frederik Vercruysse
Community centre and renewal of village centre, RAPP + RAPP, © Frederik Vercruysse
Community centre and renewal of village centre, RAPP + RAPP, © Frederik Vercruysse
Community centre and renewal of village centre, RAPP + RAPP, © Frederik Vercruysse
Community centre and renewal of village centre, RAPP + RAPP, © Frederik Vercruysse

In one of the quadrants around the crossroads Rapp + Rapp renewed a square and built a new village community centre. The villagers will benefit from this building for at least a hundred years. Its features include solidity, timelessness and great architectural expressiveness. These qualities make it durable, in the fullest sense of the word: both materially and culturally.

Architectenbureau: 

Rapp+Rapp

Ontwerpers: 

Christian Rapp
Karlijn Van Der Graaf

Opdrachtgever: 

Gemeentebestuur Houthulst

Taal: 

Engels

Straat: 

MGR. Schottestraat

Nummer: 

1

Postcode: 

8 650

Gemeente: 

Jonkershove

Land: 

België

Datum ontwerp: 

2004

Datum oplevering: 

2006

Oppervlakte: 

998 m²

Volume: 

4 510 m³

Totale bouwkost: 

1 550 000 €, excl. BTW

Totale bouwkost per m2: 

1 553 €, excl. BTW

Studiebureaus: 

Snoeck & Partners

Hoofdaannemers: 

ruwbouw en afwerking: Mevaco nv

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners