Conversion of a former parsonage

Conversion of a former parsonage, Philippe Vander Maren en Mireille Weerts, © Stij
Conversion of a former parsonage, Philippe Vander Maren en Mireille Weerts, © Stij
Conversion of a former parsonage, Philippe Vander Maren en Mireille Weerts, © Stij
Conversion of a former parsonage, Philippe Vander Maren en Mireille Weerts, © Stij
Conversion of a former parsonage, Philippe Vander Maren en Mireille Weerts, © Stij
Conversion of a former parsonage, Philippe Vander Maren en Mireille Weerts, © Stij
Conversion of a former parsonage, Philippe Vander Maren en Mireille Weerts, © Stij

On the basis of a highly individual but sound vision the architects have conceived the re-use of this parsonage as a logical next step in an age-old process of transformation, addition and adaptation. Rather than attempting an historically sound reconstruction, they tried to uncover the constructional and aesthetic logic of the building and translate it to the present.

Architectenbureau: 

Philippe Vander Maren en Mireille Weerts

Ontwerpers: 

Fhilippe Vander Maren
Mireille Weerts

Opdrachtgever: 

Valorens nv

Taal: 

Engels

Straat: 

Halfmaartstraat

Nummer: 

7

Postcode: 

3 000

Gemeente: 

Leuven

Land: 

België

Datum ontwerp: 

2002

Datum oplevering: 

2007

Oppervlakte: 

524 m²

Volume: 

1 824 m³

Hoofdaannemers: 

Bessega SA
Fleron Genisol Domus Arte
schrijnwerk: Adelaire Marcel
dakwerken: Eric Dortant
houtconstructie: Thierry Verstraelen

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub