De Locomotief rehabilitation centre, Ninove

De Locomotief rehabilitation centre, Ninove, URA, (c) Filip Dujardin
De Locomotief rehabilitation centre, Ninove, URA, (c) Filip Dujardin
De Locomotief rehabilitation centre, Ninove, URA, (c) Filip Dujardin
De Locomotief rehabilitation centre, Ninove, URA, (c) Filip Dujardin
De Locomotief rehabilitation centre, Ninove, URA, (c) Filip Dujardin
De Locomotief rehabilitation centre, Ninove, URA, (c) Filip Dujardin
De Locomotief rehabilitation centre, Ninove, URA, (c) Filip Dujardin
De Locomotief rehabilitation centre, Ninove, URA, (c) Filip Dujardin

A PLAY WITH FAÇADES. The architects conceived an open house that is accessible to all. Their design breaks up the streetscape of closed neoclassical façades. A new staircase creates a distance between the existing façade and the new volumes, whereby the original wall becomes a tangible artefact. The succession of façades, pavilions and enclosed gardens generates a shortcut through the Stationsstraat and the Hogeweg.
 

Architectenbureau: 

URA Yves Malysse Kiki Verbeeck

Ontwerpers: 

URA Yves Malysse Kiki Verbeeck : Kiki Verbeeck, Yves Malysse, Benny Geerinckx, Lorenzo Stroobant

Opdrachtgever: 

CM Midden-Vlaanderen

Taal: 

Engels

Straat: 

Stationstraat

Nummer: 

51

Gemeente: 

Ninove

Land: 

België

Datum oplevering: 

2015

Oppervlakte: 

600 m²

Volume: 

2 150 m³

Totale bouwkost: 

1 550 000 €, excl. BTW

Totale bouwkost per m2: 

2 400 €, excl. BTW

Studiebureaus: 

stabiliteit, Studieburo Mouton, Gent
technieken en EPB, Boydens, Brugge

Hoofdaannemers: 

Van den Bussche nv (ruwbouw en afwerking)

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub