Faculty of Architecture library, Gent

Faculty of Architecture library,Ghent, officekgdvs, (c) Bas Princen
Faculty of Architecture library,Ghent, officekgdvs, (c) Bas Princen
Faculty of Architecture library,Ghent, officekgdvs, (c) Bas Princen
Faculty of Architecture library,Ghent, officekgdvs, (c) Bas Princen
Faculty of Architecture library,Ghent, officekgdvs, (c) Bas Princen
Faculty of Architecture library,Ghent, officekgdvs, (c) Bas Princen
Faculty of Architecture library,Ghent, officekgdvs, (c) Bas Princen
Faculty of Architecture library,Ghent, officekgdvs, (c) Bas Princen
 
A GREEN MECCANO CONSTRUCTION in a former physics laboratory. The space under the existing balcony was filled with three floors of bookshelves. The ingenious construction reunites the collection, which used to be scattered around. It also structures the use of the library: during lectures and receptions, the railing, which otherwise serves as a balustrade for the balcony, is lowered to protect the collection.
 

Architectenbureau: 

OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Ontwerpers: 

OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Opdrachtgever: 

Universiteit Gent

Taal: 

Engels

Straat: 

Jozef Plateaustraat

Nummer: 

22

Gemeente: 

Gent

Land: 

België

Datum oplevering: 

2015

Studiebureaus: 

Util Structuurstudies, stabiliteit
Studiebureau R. Boydens, technieken

Hoofdaannemers: 

Novo — Algemene bouwwerken
Aelbrecht-Maes — Staalwerken

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub