Tetris - double house

Tetris - double house, Puls architects, © Stijn Bollaert
Tetris - double house, Puls architects, © Stijn Bollaert
Tetris - double house, Puls architects, © Stijn Bollaert
Tetris - double house, Puls architects, © Stijn Bollaert
Tetris - double house, Puls architects, © Stijn Bollaert

Within the volume of a narrow nineteenth-century mansion — a narrow plot between high party walls — the designers devised two dwellings entangled in a close embrace: a ‘high front house’ and a ‘low rear house’.
The high front house and the low rear house can together be seen as a double house temporarily divided into two fully-fledged dwellings, or as two stacked dwellings that can be easily combined to form a double house; a LAT (living apart together) relationship that creates opportunities with regards to sustainable adaptability.

Architectenbureau: 

Puls architecten

Ontwerpers: 

Bart Viellefont
Phillipe Van Deyck

Opdrachtgever: 

AG Vespa

Taal: 

Engels

Straat: 

Violetstraat

Nummer: 

39

Postcode: 

2 060

Gemeente: 

Antwerpen

Land: 

België

Datum ontwerp: 

2005

Datum oplevering: 

2008

Oppervlakte: 

279 m²

Volume: 

840 m³

Totale bouwkost: 

249 000 €, excl. BTW

Totale bouwkost per m2: 

892 €, excl. BTW

Studiebureaus: 

studiebureau stabiliteit: Geo Vannieuwenhove

Hoofdaannemers: 

Noordbouw nv

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub