Weekend House, Merchtem
Copyright
OFFICE KERSTEN GEERS DAVID VAN SEVEREN - MERCHTEM

Weekend House

Dit weekendhuis, ontworpen door Office Kersten Geers David Van Severen, beslaat de volledige oppervlakte van een diep perceel in het dorpscentrum van Merchtem. Door de lange achtertuin van het bestaande rijhuis in te richten als een woning, wordt de bestaande woning een gastenhuis.

Het nieuwe huis is georganiseerd als een sequentie van vier identieke kamers, waarvan de invulling compleet verschillend is: een koer, een zwembad, een leefruimte, een tuin. Grote centrale openingen creëren een doorzicht van kamer naar kamer, en een verschuifbaar glazen dak maakt het gebruik ervan flexibel. Elke kamer wordt uniek door zijn specifieke inrichting. Samen vormen ze een set van aaneengeschakelde mini-omgevingen. De bakstenen wanden tussen de kamers zijn ontdubbeld, en kunnen daardoor bijkomende functies bevatten, zoals schuifdeuren, een kachel en dubbele deuren. Een witgelakte, stalen corniche, geïnspireerd door de rail van het verschuifbare dak, maakt een duidelijk kader rond elke kamer.

Dit gebouw is gepubliceerd in het Architectuurboek Vlaanderen editie 2014. Architectuur middenin. De tekst werd ons aangeleverd door het architectuurbureau.

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Stoofstraat 26

1785 Merchtem

België

DATUM VOLTOOID:

01-06-2012

PERMALINK:

Meer gebouwen