Decoratelier Jozef Wouters i.s.m. Pool Is Cool, Tijdelijk zwembad Flow, Anderlecht © POOLISCOOL
Copyright
DECORATELIER JOZEF WOUTERS I.S.M. POOL IS COOL - ANDERLECHT

Tijdelijk zwembad Flow

FLOW is het eerste en enige publieke openluchtzwembad in Brussel sinds meer dan 40 jaar, geïnitieerd door de vzw POOL IS COOL die ijvert voor de herintroductie van openluchtzwemmen in Brussel. Samen met een grote aantal partners en steun van verschillende overheden werd een tijdelijk openluchtzwembad gerealiseerd, beheerd en voor verschillende culturele activiteiten gebruikt. FLOW is ontworpen door Decoratelier Jozef Wouters in afstemming met POOL IS COOL. Het bad is een unieke attractie die eindelijk een lang ontbrekende stedelijke kwaliteit, het openluchtzwemmen, voor de hele regio biedt, maar eveneens een nieuwe anker werd binnen het socio-culturele leven in de onmiddellijke nabijheid.

Op korte termijn biedt FLOW als tijdelijke structuur verfrissing aan de Brusselaars tot dat er permanente openluchtzwembaden gerealiseerd zijn (zelfs is het maar een druppel op een hete plaat), op lange termijn bestaat de hoop dat dankzij FLOW openluchtzwemmen ook in de toekomst op deze centrale plaats in transformatie blijft behouden. FLOW is tegelijkertijd een functioneel openluchtzwembad maar ook een experimenteel platform voor de integratie van zwemmen (en andere stedelijke functies?) in een urbane context en een werkplaats die (kansarme) mensen de mogelijkheid biedt om sociale en economische vaardigheden te verwerven.

Na een eerste succesvolle zwemseizoen word nu gekeken na winteractiviteiten en het toekomstscenario voor de komende jaren.

Projectdetails

OPDRACHTGEVER:

Pool Is Cool

LOCATIE:

Klein Eilandstraat 14

1070 Anderlecht

België

DATUM VOLTOOID:

2021

PERMALINK:

Meer gebouwen