hero-image >
installatie | 21.04.2023 - 18.06.2023 | voorplein DE SINGEL
Tafelzetting #4 Maxime Prananto

Dit voorjaar bezetten een reeks jonge architecten opnieuw het voorplein van DE SINGEL. Architect Maxime Prananto geeft de aftrap van deze nieuwe editie van Tafelzetting. Zijn werk bespeelt het snijvlak van architectuur, interieur, design en scenografie.

Tijdens een vernissage op 20 april geeft Prananto toelichting bij zijn interventie. Achteraf praten we verder tijdens een receptie op het voorplein.

info en registratie
bOb Van Reeth in een aflevering van Aan tafel, 2002 (bron: VRT)
video-installatie
Laatste kans om installatie b0b80 te bezoeken
nog tot 26.03.2023 | DE SINGEL

Op 26 februari werd b0b Van Reeth tachtig. Als ode aan deze invloedrijke figuur toont het Vlaams Architectuurinstituut in een video-installatie enkele spraakmakende televisieoptredens van Van Reeth.

TIP: Bezoek b0b80 op 23 en 24 maart en ontvang een gratis exemplaar van het boek b0b Van Reeth Architect. (nog maar enkele exemplaren over).

lees meer
Wachtkamers voor architectuur (Beeld: Malgorzata Maria Olchowska)
tentoonstelling
Wachtkamers voor architectuur
vanaf 31.03.2023 | Red Star Line Museum

Wat gaat er vooraf aan architectuur? In de expo en het gelijknamige boek Waiting Rooms of Architecture onderzoekt architect-kunstenaar Malgorzata Maria Olchowska (°1982 Bartoszyce, Polen) hoe persoonlijke en collectieve herinneringen onze kijk op de gebouwde omgeving beïnvloeden. Op vraag van het Vlaams Architectuurinstituut, gaat Olchowska met haar werk in dialoog met de collectie van het Red Star Line Museum.

meer info
Staf Pyl: Ontwerp ‘Torens in landschap van kleur’, zonder datering, bezit van de familie Pyl,  700mm br x 245mm h,  (O-Glasnr. A1). Reproductie: Oscar Tyssen.
Erfgoed
Ontwerpen Staf Pyl toegevoegd aan Beeldbank Designerfgoed
online

In 2023 zou kunstenaar Staf Pyl (1923-2007), bekend om zijn keramiek, tekeningen, schilderijen, glas-in-lood en glas-in-beton, 100 jaar geworden zijn. Dit is de aanleiding voor de opname van een selectie van tekeningen en schetsen in de Beeldbank Designerfgoed.

In de Beeldbank Designerfgoed kan je door meer dan 400 beelden uit designarchieven grasduinen.

lees meer

PAF Lezing
Jos Boys en gesprek over inclusieve architectuurpraktijk
30.03.2023

Jos Boys is een van de founding members van het Londens feministisch collectief Matrix, dat in de jaren 80 actief was. Op 30 maart geeft ze bij PAF (platform voor architectuur & feminisme) een lezing over feminisme en architectuur. Daarna volgt een gesprek met Boys, drie gastsprekers en het publiek.

lees meer
Oproep
Ontwerp en uitvoering herinrichting gelijkvloers Letterenhuis
deadline 13.04.2023

Het Letterenhuis in Antwerpen zoekt kandidaten voor de opdracht 'Ontwerp en uitvoering herinrichting gelijkvloers Letterenhuis’. De opdracht verloopt via een mededingingsprocedure met onderhandeling. De deadline om je kandidaat te stellen is 13 april.

lees meer
Oproep
Herita zoekt (restauratie)architecten
deadlines 17 & 18.04.2023

Erfgoedorganisatie Herita lanceert een oproep voor de samenstelling van twee architectenpools voor grote en kleine opdrachten. Het is de bedoeling om met telkens acht (restauratie)architecten een raamovereenkomst aan te gaan waarbinnen boeiende en uitdagende architectuuropdrachten kunnen worden toegewezen.

lees meer
Instagram   Facebook   LinkedIn Twitter
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Logo share grijs
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.