hero-image >
biennale architettura 2023
Architectuurbiënnale Venetië focust op een meer inclusieve en ecologische architectuur

Op 20 mei opende de achttiende editie van de architectuurbiënnale van Venetië zijn deuren. Met ‘The Laboratory of the Future’ als hoofdthema kijkt hoofdcurator Lesley Lokko naar hoe architectuur een antwoord kan bieden op de maatschappelijke en klimatologische uitdagingen van vandaag en morgen. Voor het Vlaams Architectuurinstituut betekende de opening de internationale lancering van het Architectuurboek Vlaanderen N°15.

Wat zijn de belangrijkste highlights en tendensen? Welke Belgische bureaus tekenen present? Wie viel er in de prijzen? Wij gingen tijdens de openingsdagen op prospectie en maakten een overzicht.

Lees alles over de architectuurbiënnale
Apartment buildings in the Antwerp Docklands by Sergison Bates architects and Bovenbouw Architectuur © Stijn Bollaert
book launch en debat
Common Tones
01.06.2023 | londen

Op 1 juni zetten het Vlaams Architectuurinstituut en de Vlaamse vertegenwoordiging in het Verenigd Koninkrijk architectuur uit Vlaanderen en Brussel in de kijker op het London Festival of Architectue (LFA). Met het Architectuurboek Vlaanderen N°15 als aanleiding gaan sprekers uit Vlaanderen en Londen met elkaar in gesprek: Vicky Richardson (Royal Academy of Arts), Sofie De Caigny (Vlaams Architectuurinstituut), Ellis Woodman (The Architecture Foundation), Jan Vermeulen (Studio Jan Vermeulen) en Stephen Bates (Sergison Bates Architects).

schrijf je in
Tafelzetting 4 HR
Tentoonstelling
Tafelzetting #4 Maxime Prananto
nog tot 18.06.2023 | voorplein De Singel

De projecten van de jonge architect Maxime Prananto getuigen van een zoektocht naar de elegantie van infrastructuur en het nut van esthetiek, gevoed door een fascinatie voor materialen en fabricatieprocessen.

Ontdek het werk van Prananto nog tot 18 juni op het voorplein van De Singel.

lees meer
save the date
vernissage Tafelzetting #5 Studio Bravo
22.06.2023 | de singel

Op 22 juni opent het bureau Studio Bravo de vijfde aflevering van de reeks Tafelzetting. Ingenieur-architecten Marianne Ghoos, Eva Gutscoven en Ruth Heirman combineren in hun Studio hun verschillende ervaringen in architectuurontwerp, stabiliteit, ruimtelijke planning, erfgoed en landschap.

lees meer
Affichecampagne 'Architectuurfotografie in de kijker'Vlaams Architectuurinstituut in De Singel © Brent Decraene
Vacature
Gezocht: jobstudent communicatie & promotie
deadline 14.06.2023

Ben jij een bachelor- of masterstudent met een interesse voor architectuur en ben je nog op zoek naar een boeiende vakantiejob in augustus/september? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon om het Vlaams Architectuurinstituut te helpen bij de promotie van zijn najaarsprogramma.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn Twitter
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Logo share grijs
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.