hero-image
Affichecampagne 2023
vanaf 23.09.2023 | Vlaanderen & Brussel
Limited edition affiches van jong grafisch talent

“Maak een ontwerp voor een affiche en laat je daarbij inspireren door het oeuvre van ontwerper Marcel Raymaekers.” Zo luidde de opdracht voor de jonge grafisch ontwerpers Violet Nys en Inès Collin. Ze kregen hiervoor toegang tot het rijke archief van deze pionier van de circulaire architectuur. Het resultaat zijn vier prachtige tekeningen die je in beperkte oplage kan verzamelen.

Verzamel de affiches vanaf 23 september in meer dan 25 musea, cultuurhuizen en onderwijsinstellingen.
(zolang de voorraad strekt)

Waar kan ik de affiches afhalen?
© Stijn Bollaert
© Stijn Bollaert
tentoonstelling
Gevonden architectuur: pleidooi voor bouwcultuur die focust op wat er al is
nog tot 17.03.2024 | de singel

Wat zijn de maatschappelijke troeven van een bouwsector die zich toespitst op het transformeren van bestaande gebouwen? In Gevonden architectuur toont het Vlaams Architectuurinstituut aan de hand van experimentele nationale en internationale voorbeelden het enorme potentieel van een volgebouwde regio als Vlaanderen. In een scenografie van FELT architecture & design.

tickets en info
boek
Gevonden architectuur. Experimenten in conservatie
out now!

In het kielzog van de tentoonstelling Gevonden architectuur presenteert het VAi de gelijknamige catalogus. Het boek behandelt zeven experimentele benaderingen van conservatie vandaag, aan de hand van essays, gerealiseerde projecten en internationale referenties.

€34,50

bestel jouw exemplaar
Poort Berchem Sport, 1929 architect Frans Peeter (collectie Architectuurarchieven Vlaams Architectuurinstituut)
Poort Berchem Sport, 1929 architect Frans Peeter (collectie Architectuurarchieven Vlaams Architectuurinstituut)
collectie
Vrijwilligers restaureren historische poort Ludo Coeckstadion op basis van VAi-archiefstukken
16.09.2023

Afgelopen weekend werd op het Rooi in Berchem (Antwerpen) de gerestaureerde poort van het Ludo Coeckstadion (Berchem Sport) voorgesteld. De vrijwilligers die de poort restaureerden baseerden zich op archiefstukken van architect Frans Peeters, die het stadion in 1928 mee ontwierp. De stukken maken deel uit van de collectie van het Vlaams Architectuurinstituut.

lees meer
Tentoonstelling
Building Pedagogy
26.09.2023 - 26.10.2023

Van 26 september tot 26 oktober kan je in Luik naar Building Pedagogy. De tentoonstelling toont de ontwerpen van de vijf finalisten die een voorstel indienden voor de herinrichting en uitbreiding van de Hogere Architectuurinstituten van Luik, St Luc en Lambert Lombard tot de Faculteit Architectuur van de Universiteit van Luik.

lees meer
Oproep
Ontwerpwedstrijd Astridplein Antwerpen
deadline 31.10.2023

De stad Antwerpen is op zoek naar een multidisciplinair team voor de herinrichting van het Koningin Astridplein.

lees meer
infosessie
(Inter)nationale subsidies binnen het Kunstendecreet
28.11.2023

Op 28 november organiseert Kunstenpunt een online Q&A om dieper in te gaan op deze verschillende (inter)nationale subsidies binnen het Kunstendecreet.

lees meer
Publicatie
De Afgelegde Weg. De negentiende-eeuwse gordel van Antwerpen 1993-2023
nu te koop

Naar aanleiding van de tentoonstelling De Afgelegde Weg wordt er een portfolio gepubliceerd in de vorm van een handgemaakte doos met daarin een essay, kaarten en losse platen met foto’s.

lees meer
Instagram   Facebook   LinkedIn Twitter
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Logo share grijs
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.