hero-image
Ad Hoc Barok
boekpresentatie
Ad Hoc Barok werpt unieke blik op oeuvre Marcel Raymaekers

Op 12 december presenteren Rotor, Universiteit Gent en het Vlaams Architectuurinstituut het rijkelijk geïllustreerde boek Ad Hoc Barok. Marcel Raymaekers’ hergebruikarchitectuur in naoorlogs België. Aansluitend volgt een panelgesprek over het maakproces en de relevantie van het werk van Marcel Raymaekers voor de architectuurpraktijk van vandaag.

12.12.2023 | 20:00u | DE SINGEL

info & tickets
tentoonstelling
Marcel Raymaekers, pionier in circulaire architectuur
nog tot 17.03.2024 | de singel

Breng ook een bezoek aan de tentoonstelling Marcel Raymaekers, pionier in circulaire architectuur. Maak kennis met deze illustere ontwerper aan de hand van videogetuigenissen, foto's, tekeningen en bouwmaterialen uit Raymaekers' verzameling.

Tip: tijdens de boekpresentatie kan je de tentoonstelling gratis bezoeken.

info & tickets
© Existenz
© Existenz
actie
Boekenactie voor studenten
21.11.2023 | 22.11.2023 | 30.11.2023

Volg jij een architectuuropleiding in Vlaanderen of Brussel? Het Vlaams
architectuurinstituut organiseert dit jaar opnieuw een boekenactie voor
architectuurstudenten. Ontdek onze publicaties en geniet van
stevige kortingen.

We organiseren verkoopmomenten op campussen in Brussel, Gent en Mechelen.

lees meer
recensie
World-Architects verkent expo Gevonden architectuur
-

World-Architects bezocht de expo en las de publicatie Gevonden architectuur. Experimenten in conservatie en schreef er recensie over.

lees meer
recensie
Boekentip BauNetz: Gevonden architectuur
-

Het Duitse architectuurmagazine BauNetz bespreekt het boek Gevonden architectuur. Experimenten in conservatie.

lees meer
recensie
Boekentip BauNetz over Vlaamse zorgarchitectuur
-

Het Duitse architectuurmagazine BauNetz publiceerde een lovende recensie over het boek Wonen in Monnikenheide: zorg, inclusie en architectuur.

lees meer
recensie
Marc Dubois over Wonen in Monnikenheide
-

Architectuurcriticus Marc Dubois kroop voor het Kunsttijdschrift Vlaanderen in zijn pen en schreef een recensie over het boek Wonen in Monnikenheide: zorg, inclusie en architectuur.

lees meer
publicatie
Architectenparcours: Stanislas Jasinski
-

Het Mercatorfonds geeft een nieuwe publicatie uit over Stanislas Jasinski (1901–1978). Hij was de ontwerper van een groot aantal projecten, voornamelijk in de Brusselse regio.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.