hero-image
© Jeroen Verrecht
vernissage | 30.04.2024 | de singel
Tafelzetting #9 fijn architectuur atelier

Op dinsdag 30 april 2024 opent de tentoonstelling Tafelzetting #9 fijn architectuur atelier. Het portfolio van dit jonge Leuvense bureau getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor de omgang met gevonden elementen en structuren. In hun tentoonstelling op het plein voor DE SINGEL komt dit mooi tot uiting.

Op 30 april gaan architecten Liesbeth Put, Peter-Jan Depreeuw en Jonas Van Molle in gesprek met reekscurator Petrus Kemme en geven ze meer toelichting bij het werk dat ze tentoonstellen.

info en tickets
© Stavros Stavrides
© Stavros Stavrides
Lezing / congres
Stavros Stavrides: Reclaim the City
20.04.2024 | Timelab, Gent

Activist en onderzoeker Stavros Stavrides geeft op 20 april bij Timelab een lezing over commons. Hij focust op stedelijke gemeenschappen en hoe nieuwe gewoonten en rituelen gebaseerd op solidariteit ons dagelijkse leven opnieuw kunnen vormgeven.

info en tickets
Erfgoeddag
Erfgoeddag
tips
Erfgoeddag 2024: onze tips
21.04.2024

Op zondag 21 april 2024 is het Erfgoeddag met als centrale thema
'Thuis'. Uit het grote aanbod maakt het VAi een selectie voor al wie
geïnteresseerd is in het cultureel erfgoed van stoel tot stad. Het zijn
stuk voor stuk activiteiten met verhalen en archiefmaterialen over
architectuur, stedenbouw, bouwbedrijf en vormgeving.

ontdek onze tips
© Eline Ros
© Eline Ros
vacature
Het VAi zoekt een zakelijk directeur
deadline 13.05.2024

Om zijn zakelijke en interne beheer in goede banen te leiden, is het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) op zoek naar een zakelijk directeur.

Solliciteer vóór 13 mei.

lees meer
Architectuur
Perspectief voor jonge architecten: Orde van Architecten lanceert actieplan
3 april 2024

Kan je als architect nog je boterham verdienen? Een gedreven groep jonge architecten zette eind vorig jaar het debat op scherp met hun brandbrief ‘Voor een betere architectuursector’ De Orde van Architecten lanceert nu een driedelig actieplan en een nieuw perspectief voor de sector.

lees meer
Lezing / congres
Jos. Bedaux
28 maart 2024

De Stichting Jos. Bedaux architect organiseert de eerste Jos. Bedaux-lezing op 18 april, zijn geboortedag. Architect Mechthild Stuhlmacher (Kortknie Stuhlmacher Architecten) zal reflecteren over de relatie tussen haar werk en dat van Jos. Bedaux.

lees meer
studiedag
Ringstad
21.05.2024

Op 21 mei 2024 kom je tijdens een studiedag over de Ringstad meer te weten over hoe de stadsontwikkeling langs de toekomstige Ringparken vorm krijgt.

lees meer
infosessie
(inter)nationale subsidies binnen het Kunstendecreet // TIP, IP en residentiebeurzen
21.05.2024

Kunstenpunt organiseert in samenwerking met VI.BE, Cultuurloket en VAi opnieuw een infosessie over (inter)nationale subsidies binnen het Kunstendecreet // TIP, IP en residentiebeurzen!

lees meer
webinar
Veldtekening internationaal cultuurbeleid
24.04.2024 en 15.05.2024

Ben je een beleidsmaker of cultuurprofessional en werk je internationaal of heb je plannen om dit te doen? Een veldtekening internationaal cultuurbeleid gaf het Departement Cultuur, Jeugd en Media inzichten om die uitdagingen aan te gaan. Op 24 april stellen ze deze graag aan jou voor.

lees meer
Oproep
Bevraging rond Innovatieve Partnerprojecten
deadline 26.04.2024

Deel jouw ervaringen over innoveren door cross-sectoraal samen te werken.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.