hero-image
© Filip Dujardin
Biennale Architettura 2025
Shortlist Belgische paviljoen biënnale 2025 gekend

Als antwoord op onze open oproep dienden meer dan veertig teams een voorstel in voor een tentoonstellingsconcept in het Belgische paviljoen op de 19e Internationale Architectuurtentoonstelling – La Biennale di Venezia. De jury selecteerde drie teams die hun ontwerp verder mogen uitwerken.

ontdek welke projecten in de running zijn
© Joris Van Reusel en Didier El-Bacha
© Joris Van Reusel en Didier El-Bacha
oproep
Neem deel aan BWMSTR Label: Filling the gap(s)
deadline 20.06.2024

Heb jij een project waar je de biodiversiteitswaarde van wil versterken? Schrijf je dan in voor het ontwerpend onderzoek dat HOP.office in het kader van het BWMSTR-label, Filling the gap(s) uitvoert.

Meer weten? Kom dan zeker naar het Startmoment BWMSTR Label: Filling the gap(s) op 31 mei.

lees meer
© Brent Decraene
© Brent Decraene
Vacature
Gezocht: jobstudent communicatie & promotie
deadline 16.06.2024

Ben jij een bachelor- of masterstudent met een interesse voor architectuur en ben je nog op zoek naar een boeiende vakantiejob in augustus/september? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon om het Vlaams Architectuurinstituut te helpen bij de promotie van zijn najaarsprogramma.

Solliciteer vóór 16 juni 2024.

lees meer
© Dries Luyten
© Dries Luyten
Vacature
Gezocht: jobstudent Familiezondag
deadline 16.06.2024

Ben jij gepassioneerd door publieksbemiddeling en wil je alvast wat ervaring opdoen binnen de culturele sector? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon om ons team te versterken tijdens de familiezondagen van het Vlaams Architectuurinstituut.

Solliciteer vóór 16.06.2024.

lees meer
Tentoonstelling
Anders wonen
16.05.2024 — 29.09.2024

In het kader van het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en van het Brussels culturele programma organiseert urban.brussels de tentoonstelling Anders wonen over de uitdagingen van Europese steden en regio's op het vlak van een inclusief en kwaliteitsvol woonbeleid. Dit evenement houdt ook verband met de Verklaring van Brussel van de Europese burgemeesters A European urban policy fit for the future.

lees meer
Begeleide uitstap / rondleiding
Bezoek Sint-Niklaas en Abdij Roosenberg
25.05.2024

Op zaterdag 25 mei organiseert Docomomo Belgium een gecombineerd bezoek aan de modernistische abdij Roosenberg in Waasmunster en een wandeling doorheen Sint-Niklaas, met focus op art deco en modernisme.

lees meer
Lezing / congres
#HVDV24 Talk: Hoe ambacht en robotica tot innovatie leiden
06.06.2024

Op 6 juni organiseert Flanders DC in samenwerking met Bokrijk een talk over ambacht en robotica, naar aanleiding van de Henry van de Velde Awards 24. Ingenieur-architect Lie Bormans in samenwerking met DMOA architecten en Research[x]Design won de Gold Award in de categorie Crafts met haar project Robotische serendipiteit, dat een brug slaat tussen ambacht en technologie.

lees meer
Cursus / workshop
Meerstemmigheid in de archiefpraktijk: nieuwe manieren om erfgoed te verwerven, te inventariseren en te ontsluiten
11.06.2024

Hoe doen we als archieven en erfgoedorganisaties recht aan een veranderende samenleving? Hoe weerspiegelen de collecties die we verwerven, verzamelen en de manieren waarop we ze verwerken (= inventariseren, ontsluiten, tentoonstellen) een maatschappij in evolutie?

lees meer
Oproep
Future school for Ukraine
deadline 23.05.2024

Onderwijs kan niet worden uitgesteld zonder de toekomst van generaties op het spel te zetten. Het project Future school for Ukraine is bedoeld om de Oekraïense bevolking te ondersteunen bij de enorme taak om scholen te herbouwen en de onderwijssector, die zwaar getroffen is door de oorlog, nieuw leven in te blazen.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.