hero-image
© Tim Van de Velde
vernissage | 27.06.2024 | de singel
Tafelzetting #10 hé! architectuur

De tentoonstellingsreeks Tafelzetting is alweer toe aan zijn tiende editie. Op 27 juni presenteren we het werk van het Brusselse bureau hé! architectuur. Aan de hand van vier projecten tonen architecten Hanne Eckelmans en Renée Verhulst op het voorplein van DE SINGEL de ecologische ambitie van hun woonarchitectuur.

Schrijf je in als je er graag bij bent op 27 juni.

info en tickets
© Jean-Pol Grandmont
© Jean-Pol Grandmont
recap
Schrijfsessie over cementindustrie
voorjaar 2024

De cementindustrie is in België verantwoordelijk voor 3 tot 5% van de nationale CO2-uitstoot. Om deze impact onder de aandacht te brengen werkten architectuurstudenten van de Universiteit Gent dit voorjaar aan een reeks Wikipedia-artikels. Ze kwamen samen in De Singel voor een schrijfsessie onder begeleiding van het Vlaams Architectuurinstituut en Wikimedia Belgium.

Lees meer over de resultaten
© Dries Luyten
© Dries Luyten
Jobstudenten gezocht
deadline 16.06.2024

Ben jij een bachelor- of masterstudent met een interesse voor architectuur en ben je nog op zoek naar een boeiende vakantiejob in de zomermaanden? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon om het Vlaams Architectuurinstituut een handje te helpen. Momenteel zijn we op zoek naar een jobstudent voor:

Communicatie en promotie

Publieksbemiddeling

Registratie tijdschriften stedenbouw

Solliciteer vóór 16 juni.

Cursus / workshop
Van der Laan-Lab #3
22.06.2024

Op 22 juni organiseert de Van der Laan Stichting het derde Van der Laan-Lab onder leiding van Caroline Voet.

lees meer
podcast
Lost in translation
30.05.2024

De VUB lanceert hun nieuwste podcastserie, Lost in Translation. De serie duikt in de complexe wereld van woningrenovatie in Brussel. Drie afleveringen bieden een unieke kijk op hoe individuen en huiseigenaren uitdagingen overwinnen om hun woonruimtes te transformeren buiten de conventionele architecturale praktijk.

lees meer
Publicatie
The Art of Urban Design
30.05.2024

De Roemeense Technische Universiteit van Cluj-Napoca publiceert een boek over het werk van voormalig Vlaams bouwmeester Marcel Smets.

lees meer
studiedag
BRUGGEn bouwen tussen erfgoed en inclusie
26.06.2024

Tijdens een studiedag op 26 juni ontdek je de factoren die bijdragen
aan het succes van toegankelijke erfgoedprojecten. Experts delen hun
inzichten en verhelderen ze met boeiende cases.

lees meer
plaatsbezoeken
BRUGGEn bouwen tussen erfgoed en inclusie
25 & 26.06.2024

Ontdek op 25 juni en 26 juni de stad Brugge tijdens een speciale stadswandeling die erfgoed en toegankelijkheid combineert.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.