hero-image
Union Internationale Des Femmes Architects: Congrés Monte Carlo June 1969
Kennisdossier
Vrouwen* in Architectuur en Vormgeving

Ontdek ons nieuwste kennisdossier dat vrouwelijke ontwerpers en architecten in de schijnwerpers zet. Laat je inspireren door hun verhalen en verzamel waardevolle bronnen voor onderzoek naar gendergelijkheid in de ontwerpcultuur.

Met dit dossier hopen we verder onderzoek te faciliteren en te inspireren. Het is ook een uitnodiging naar onderzoekers en geïnteresseerden om hun bevindingen met ons te delen.

ontdek het kennisdossier
© Tim Van de Velde
© Tim Van de Velde
Installatie
Tafelzetting #10 hé! architectuur
vernissage | 27.06.2024 | de singel, antwerpen

De tentoonstellingsreeks Tafelzetting is alweer toe aan zijn tiende editie. Op 27 juni presenteren we het werk van het Brusselse bureau hé! architectuur. Aan de hand van vier projecten tonen architecten Hanne Eckelmans en Renée Verhulst op het voorplein van DE SINGEL de ecologische ambitie van hun woonarchitectuur.

Schrijf je in als je er graag bij bent op 27 juni.

tickets & info
Schrijftafels © Anne van der Pot
Schrijftafels © Anne van der Pot
workshop
Schrijftafels beurzen en projectsubsidies
02.07.2024, 09.07.2024, 05.08.2024, 13.08.2024 & 20.08.2024

Dien jij op 15 september 2024 een aanvraag in voor een beurs of projectsubsidie binnen de discipline architectuur? Kom deze zomer werken aan je dossier aan een van de schrijftafels in Antwerpen, Gent of Brussel.

info & registratie
Architectuur
Functie Brusselse bouwmeester blijft behouden zoals ze is en bevoegdheid wordt uitgebreid
-

De afgelopen weken was er heel wat heisa over de positie van de Brusselse bouwmeester maître architecte (BMA). Nu heeft de Brusselse Regering beslist over de toekomstige invulling van deze functie.

lees meer
Oproep
Democratic Design
deadline 31.08.2024

Het architectuurplatform Aedes lanceert een oproep in heel Europa om deel te nemen aan een tentoonstelling en randprogramma over relatie tussen democratische processen en de bouwpraktijk.

lees meer
Begeleide uitstap / rondleiding
Bezoek Paardenkliniek Equinox in Kasterlee
19.06.2024

AR-TUR zet vier maal per jaar een bijzonder architectuurproject uit de Kempen in de kijker. Telkens op woensdagnamiddag kan je deelnemen aan een rondleiding waarin ontwerper en opdrachtgever tekst en uitleg geven over het project. Bezoek op 19 juni de paardenkliniek Equinox in het weidse landbouwlandschap van Kasterlee.

lees meer
Oproep
Meer dan 100 cultuurkenners gezocht voor beoordelingscommissies Kunsten
25.06.2024

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media zoekt ruim 125 extra beoordelaars en 10 voorzitters met diverse expertises en achtergronden om het huidige en toekomstige kunstenlandschap actief mee vorm te geven. Schrijf je in voor de infosessie op 25 juni.

lees meer
Lezing / congres
WOAW-talk 'Build to Rebuild'
25.06.2024

Met de WOAW, de woonidee-award, ondersteunt de provincie Antwerpen jonge, geëngageerde creatievelingen met innovatieve woonideeën. In 2022 overtuigde het ontwerperstrio Rune Degryse, Cassandra Van Peer en Pieter-Jan Lerno de jury met 'Build to Rebuild', een circulair en budgetvriendelijk zelfbouwpakket dat flexibel kan worden ingezet in dubbelhoge casco ruimtes. Op 25 juni stellen ze de resultaten van hun onderzoek voor in het provinciehuis te Antwerpen.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.