hero-image
© Dieter Daniëls
erkenning
Sofie De Caigny is RIBA Honorary Fellow 2024

Het Royal Institute of British Architects (RIBA) in Londen is één van de oudste en meest prestigieuze architectenverenigingen van Europa. Het deelt elk jaar enkele erkenningen uit aan personen die een belangrijke bijdrage aan de architectuur hebben geleverd, maar zelf geen architect zijn. Dit jaar mogen negen personen zich RIBA Honorary Fellow noemen, waaronder aftredend directeur van het Vlaams Architectuurinstituut Sofie De Caigny.

lees meer
Bureau Bas Smets, Memorial 22/03, Watermaal-Bosvoorde © Michiel De Cleene
Bureau Bas Smets, Memorial 22/03, Watermaal-Bosvoorde © Michiel De Cleene
erkenning
Bas Smets wint Ultima voor Algemene Culturele Verdienste
30.04.2024

Landschapsarchitect Bas Smets sleept de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste in de wacht, de eerste keer dat die eer een architect te beurt valt. De Ultima-jury prijst Smets omdat hij de logica van de natuur volgt.

Het nieuws werd begin deze week bekend gemaakt. De uitreiking van de Ultima's vindt plaats op 30 april.

lees meer
© Jeroen Verrecht
© Jeroen Verrecht
opening
Tafelzetting #9 fijn architectuur atelier
20.04.2024 | DE SINGEL

Op dinsdag 30 april 2024 opent de tentoonstelling Tafelzetting #9 fijn architectuur atelier. Het portfolio van dit jonge Leuvense bureau getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor de omgang met gevonden elementen en structuren. In hun tentoonstelling op het plein voor DE SINGEL komt dit mooi tot uiting. Op de openingsavond gaan de architecten Liesbeth Put, Peter-Jan Depreeuw en Jonas Van Molle in gesprek met reekscurator Petrus Kemme en geven meer toelichting bij het werk dat ze tentoonstellen.

lees meer
webinar en Q&A
Innovatieve partnerprojecten
06.05..2024

Ben jij een kunstenaar, architect of werk je voor een culturele organisatie en ben je geïnteresseerd in het opzetten van een innovatief project met een partner buiten de culturele sector? Schrijf je dan in voor de webinar 'Innovatieve partnerprojecten' op 6 mei.

lees meer
infosessie
Beurzen en projectsubsidies binnen het Kunstendecreet
18.06.2024 en 19.06.2024

Vraag jij vóór 15 september een projectsubsidie of beurs aan? Kunstenpunt organiseert in samenwerking met Cultuurloket, VI.BE en het Vlaams Architectuurinstituut op 18 en 19 juni infosessies over subsidies binnen het Kunstendecreet.

lees meer
Cursus / workshop
Vormingsaanbod Histories
mei > juni 2024

Vrijwilligersorganisatie Histories heeft de komende maanden weer heel wat vormingen voor erfgoedvrijwilligers en -verenigingen.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.