10 jaar CVAa / Kranige kerken en krasse knarren. Restauratiearchitect Roger Van Driessche en zijn archief

Foto: 

Dia- en fotocollectie Roger Van Driessche

Op 98-jarige leeftijd achtte architect en doctor in de kunstgeschiedenis Roger Van Driessche de tijd rijp om afscheid te nemen van zijn archief. Het CVAa vond voor hem een partner in het KADOC-KU Leuven. KADOC nam het rijke archief in bewaring en is momenteel bezig met het ordenen van de vele restauratiedossiers van kerken in de provincie Oost-Vlaanderen. Naar eigen zeggen is Van Driessche de langst praktiserende architect van Vlaanderen. Tot zijn belangrijkste realisaties behoren de restauraties van de Sint-Pietersabdij en de Sint-Annakerk in Gent.

Op de foto ziet u een deel van de diacollectie van Van Driessche, zoals ze bewaard werd in zijn woning. Ook van zijn lange carrière als lesgever zijn sporen in het archief terug te vinden.

Het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Wekelijks zetten we momenten van tien jaar werk in de kijker: bijzondere stukken uit opgespoorde archieven die een veilig onderkomen vonden, tentoonstellingen en projecten, de vele partners met wie we samenwerkten.

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub