24/11 Discussieavond Overzicht en inzicht. Over Architectuur- en Jaarboeken in Vlaanderen en Nederland

Datum: 

24.11.2014, 20:00 tot 21:30

Locatie: 

deSingel - Rode Foyer

In april 2014 kwam ‘Architectuur in Nederland – Jaarboek 2013/2014’ uit, en in september verscheen ‘Architectuurboek Vlaanderen N° 11. Architectuur middenin’. Het zijn de nieuwste nummers van de reeksen die hun oorsprong vinden in de jaren 1980 en ’90, toen er in de Lage Landen een traditie ontstond van de zogenaamde architectuurjaarboeken. Thema’s en focus wisselden weleens, maar tot vandaag bleef de opzet in Nederland en Vlaanderen dezelfde: een overzicht bieden van de architectuurproductie en zichtbaarheid geven aan kwalitatief hoogstaande architectuur. 

Het Vlaams Architectuurinstituut nodigt de redactieleden van beide reeksen uit voor een gesprek over de betekenis en de impact van de publicaties. Wat is hun positie in het debat over architectuurkritiek? In welke mate wegen ze op dat debat? Kunnen de boeken de agenda’s voor architectuur identificeren, dan wel poneren?

Kom er mee over discussiëren met Aslı Çiçek, Caroline Voet, Christoph Grafe, Oswald Devisch (redactie Architectuurboek Vlaanderen) Hans van der Heijden, Linda Vlassenroot en Tom Avermaete (redactie Jaarboek Architectuur in Nederland). Het debat wordt op gang gebracht door architectuurcritici Kirsten Hannema (o.a. De Volkskrant, A10 en architectuur.nl) en Pieter T’Jonck (o.a. De Standaard, De Tijd, De Morgen). Maarten Delbeke (Ugent, Universiteit Leiden) modereert.

Gratis toegang - Schrijf u hier in

Meer info over het 'Architectuurboek Vlaanderen N°11. Architectuur middenin' vindt u hier.

Lees hier de tekst van Pieter T'Jonck

Datum: 

24.11.2014, 20:00 tot 21:30

Locatie: 

deSingel - Rode Foyer

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Info tel: 

+32 3 242 89 70

Info e-mail: 

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners