ACROSS / Bernard Dubois

Datum: 

03.04.2018, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Muziekstudio

Bernard Dubois cultiveert de twijfel en tegenstrijdigheden van de architectuur. Op 3 april stelt hij in het kader van de ACROSS lezingenreeks zijn werk voor in het deSingel in Antwerpen. Kristof Geldmeyer van het bureau Vincent Van Duysen zal de lezing inleiden.

Bernard Dubois eigent zich ambivalente momenten uit de geschiedenis van de architectuur toe en speelt hun tegenstrijdigheden tegen elkaar uit. Op subtiele en humoristische wijze kruist hij de verschillende referentiesystemen. In zijn recente winkelproject voor Zadig & Voltaire, in Parijs, maakt hij gebruik van de aaneenschakeling en de ruimtelijke oplossingen van de zuilengang van de Rue de Rivoli: kroonlijst, sierlijst, omlijsting … Daartegenover plaatst hij een contrasterend referentiesysteem gemaakt van spuitbeton volgens een driehoekig profiel, holle voegen en een stalen buisvormig meubilair. Op technisch vlak en qua materiaalkeuze klopt het plaatje volledig.

De lezing van Bernard Dubois in Antwerpen is de tweede van vier uit de lezingenreeks ACROSS, dat een forum biedt aan jonge Belgische architecten aan beide kanten van de taalgrens. Meer over ACROSS

Prijs: €5 koop ticket
Taal: Engels / Nederlands

Datum: 

03.04.2018, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Muziekstudio

Organisator: 

A+ ism Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub