ACROSS | CENTRAL

Datum: 

15.11.2018, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Muziekstudio

In de ACROSS-lezingenreeks geeft het Brusselse bureau CENTRAL op 15 november 2018 een lezing in deSingel. Architect Freek Persyn (51N4E) verzorgt de inleiding.

CENTRAL
CENTRAL ofaau (office for architecture and urbanism) is een Brussels architectuurbureau opgericht in 2015 door Valentin Piret, Radim Louda, Paul Mouchet en Pierre Burquel. De vennoten studeerden alle vier af aan de architectuurfaculteit van La Cambre in Brussel, waarna ze in verschillende internationale bureaus werkten. Samen ontwikkelden ze een architectonische en stedenbouwkundige aanpak op verschillende schaalniveaus. CENTRAL werkt voornamelijk op publieke opdrachten met de overtuiging dat architectuur gemaakt wordt dankzij de verbinding die ze met haar omgeving maakt. Ze werken op regelmatige basis samen met de fotograaf Maxime Delvaux en de illustratrice Eva le Roi, een samenwerking die hen in staat stelt op een andere manier naar hun eigen werk te kijken.

Hun voorstel voor de Open Oproep voor de stedelijke ontwikkeling langs een weginfrastructuur in Genk toont de constante wisselwerking tussen verschillende schaalniveaus die zo kenmerkend is voor hun praktijk. Dit project is de som van een reeks specifieke architecturale ingrepen die samen een nieuwe territoriale logica opleggen aan de omgeving. Het project voor het iMAL (Center for Digital studies and Technology) in Brussel daarentegen vertrekt vanuit de context en de stedelijke publieke ruimte naar binnen in het gebouw zelf.

De laatste twee jaar kwam het bureau vaak in de schijnwerpers dankzij een reeks gewonnen wedstrijden in Brussel, Vlaanderen en Wallonië, vaak gaat het om projecten op sites voorbij de grenzen van het stedelijke weefsel.

ACROSS
De lezing van CENTRAL in Antwerpen is de vierde uit de lezingenreeks ACROSS, dat een forum biedt aan jonge Belgische architecten aan beide kanten van de taalgrens. Meer over ACROSS

Prijs: €5 koop ticket
Gratis toegang voor studenten (op vertoon van studentenkaart)
Taal: Engels / Nederlands
 

Datum: 

15.11.2018, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Muziekstudio

Organisator: 

A+ i.s.m. Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub