ACROSS | VERS.A

Datum: 

05.03.2019, 20:00

Locatie: 

deSingel

In de ACROSS-lezingenreeks geven Guillaume Becker en Kobe Van Praet van het Brusselse VERS.A op 5 maart een lezing in deSingel. Architect Halewijn Lievens (NU architectuuratelier) verzorgt de inleiding.

Hun driedelige reflectie op materialiteit, structuur en vorm, die ze bij de bouw van het informatiepaviljoen en de aanleg van de omgeving van het domein van Mariemont toepasten, vat perfect de visie van VERS.A uit die tijd samen. Tegenwoordig is het Brusselse architectenbureau meer divers en is het spectrum van hun interventies breder geworden, gaande van de inrichting van een paviljoen voor een particuliere kunstverzamelaar tot het ontwerpen van openbare voorzieningen. Hun visie, waarin striktheid en gevoeligheid met elkaar worden verenigd, is op contextuele, normatieve of economische beperkingen gebaseerd.

Becker en Van Praet besteden extra aandacht aan de rol van het gebouw in zijn context, zoals bij het Mexico-project. De inplanting van het woongebouw is zelfs een direct gevolg van de locatie van een bestaande boom op het perceel. De architecten manipuleren op subtiele wijze vorm en ruimte, en vertroebelen onze blik door met normen te spelen. Op die manier stellen ze ons niet alleen een dubbele lezing van een project voor, maar ook van zijn representatie.

Het project waarmee VERS.A de wedstrijd voor de renovatie van het station van Courcelles onlangs heeft gewonnen, getuigt van een maatschappelijke betrokkenheid die door de beperkte middelen is ingegeven. Becker en Van Praet genieten er in ieder geval van om voorstellen intuïtief samen te stellen en ze vervolgens nauwgezet uit te werken en te tekenen.

ACROSS
De lezing van VERS.A in Antwerpen is de eerste uit de vierde editie van ACROSS, een lezingenreeks dat een forum biedt aan jonge Belgische architecten aan beide kanten van de taalgrens.

Prijs: €5 koop ticket
Gratis toegang voor studenten (op vertoon van studentenkaart)
Taal: Engels / Nederlands

Datum: 

05.03.2019, 20:00

Locatie: 

deSingel

Organisator: 

A+ Architecture in Belgium i.s.m. het Vlaams Architectuurinstituut en de architectuurfaculteit van de ULiège

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Postcode letters: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub