Architectuurdag op MOOOV filmfestival

Datum: 

26.04.2019, 14:00 tot 19:30

Locatie: 

UGC

Op 26 april organiseren AR-TUR en MOOOV een namiddag vol film en architectuur tijdens het MOOOV filmfestival in Turnhout. Laat je verrassen door verhalen over gebouwen en hun ontwerpers. Amerikaans kunstenares Jill Magid is te gast vanwege haar film The Proposal over de archieven van Luis Barragán. Ze gaat in gesprek met Sofie De Caigny, directeur van het Vlaams Architectuurinstituut. Hacer mucho con poco, een film over architecten in Ecuador, wordt ingeleid door Ken De Cooman van BC architects & studies.

Programma

14.00 – 16.00 uur

  • Documentaire Hacer mucho con poco toont de creativiteit van Ecuadoraanse architecten ondanks materiaal- en budgetbeperkingen en de manier waarop ze werken met de lokale gemeenschap. Ze stellen de rol van de architect en de bouwsector in vraag.
  • Inleiding door Ken De Cooman van BC Architects & Studies. Dit Brusselse bureau doet iets vergelijkbaars in België. De Cooman vertelt over hun visie op een veranderende architectuurpraktijk, waarin ze kiezen voor circulaire bouw en samenwerking met de gemeenschap.
     

16.00 – 16.30 uur Pauze

16.30 – 18.30 uur
 

  • Documentaire The Proposal waarin de Amerikaanse kunstenares Jill Magid ontdekt dat een tentoonstelling over de Mexicaanse architect Luis Barragán niet zomaar mogelijk is, omdat zijn hele archief in handen is van de Zwitserse designfirma Vitra. De poëtische documentaire onthult de briefwisseling tussen Jill Magid en Vitra.
  • Nagesprek met Sofie De Caigny (directeur van het Vlaams Architectuurinstituut) over het belang van publieke archieven.
     

18.30 – 19.30 uur Napraten met een drankje

Tickets: 15 euro voor het volledige programma van twee films, introducties, nagesprek en een drankje. Tickets online te koop via mooov.be. Het is ook mogelijk om losse tickets te kopen voor een van de films. 

Meer informatie over films en sprekers via AR-TUR

Datum: 

26.04.2019, 14:00 tot 19:30

Locatie: 

UGC

Straat: 

Graatakker 99

Postcode: 

2300

Gemeente: 

Turnhout

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub