Architectuurkabinet / Ben Murphy. The Riverbed

Datum: 

01.03.2017, 14:00 tot 08.04.2018, 19:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Architectuurkabinet

In een afgelegen berggebied in het zuidoosten van Spanje woont een groep multiculturele non-conformisten in een eigen geschapen paradijs. In de tentoonstelling The Riverbed toont fotograaf Ben Murphy beelden van zijn tienjarige studie van deze nomaden die in de bergen van Andalusië een nieuwe gemeenschap vormen.

Ben Murphy
Het werk van Ben Murphy zoomt in op menselijke interventies in een geconstrueerde ruimte of plaats. Murphy’s foto’s zijn portretten van gebouwde omgevingen die de identiteit van hun bewoners blootleggen. Hij is gefascineerd door de notie van verval; van gebouwen, objecten en mensen. Hoe verhouden we ons tot de wereld via de dingen die ons omringen en hoe uiten we onze identiteit via onze creaties? Hoe proberen we standvastigheid en betekenis in onze levens te brengen wanneer alles vergankelijk is? Hoe scheppen we orde, een veiligheidsgevoel, een zekere individualiteit en comfort, een eigenheid? Murphy’s beelden kan je het best omschrijven als een melancholische reflectie op wat de filosoof Heidegger ‘Dasein’ noemde: de ervaring van in de wereld te staan.

Architectuurkabinet
In het Architectuurkabinet speelt het Vlaams Architectuurinstituut met snel wisselende tentoonstellingen in op actueel onderzoek en ontwerp. Ja kan er schetsen, tekeningen of foto’s bestuderen. Verder wordt de ruimte ook geregeld ingezet om de representatie van architectuur te onderzoeken.

Praktisch
Architectuurkabinet deSingel
open van woensdag tot zondag van 14u tot 19u en bij avondvoorstellingen tot 22u
gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen
vrije toegang

Opening
woensdag 28 feb 2018 om 20u in deSingel (Muziekstudio)
Herbeluister de openingslezing van Ben Murphy:


 

Catalogus
De tentoonstelling wordt vergezeld door een publicatie. De catalogus is te koop aan € 34,50 bij de ingang van de tentoonstelling. Het Vlaams Architectuurinstituut biedt een special edition van het boek aan van € 400 (inclusief genummerde print van een van de beelden uit de tentoonstelling). 


Colofon
organisatie Vlaams Architectuurinstituut en deSingel Internationale Kunstcampus i.s.m. stieglitz19 
curator Ben Murphy
met steun van de Vlaamse Overheid

Datum: 

01.03.2017, 14:00 tot 08.04.2018, 19:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Architectuurkabinet

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Postcode letters: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub