Auditorium 18/19 - Manthey Kula (NO) ‘Projects Built and Unbuilt’

Datum: 

11.10.2018, 20:00

Locatie: 

STUK

Stad en Architectuur geeft met het Noorse architectenbureau Manthey Kula op 11 oktober het startschot van een nieuwe Auditorium-lezingenreeks rond het vraagstuk van Architectuur en Materie.

Manthey Kula streeft ernaar om bij elke opdracht het potentieel van architectonische expressie te tonen. Vanuit een formeel idee begint de zoektocht naar een adequaat structureel concept, waarbij er steeds getracht wordt gebouwen te maken met een duidelijke sculpturale kwaliteit. Bij de opstart van een project gaat er bijzondere aandacht uit naar de context. De site is een belangrijke hulpbron en voert een cruciaal onderdeel in de zoektocht naar een potentieel voor architectuur. Context is cruciaal, de focus ligt steeds op de integratie van elk individueel project in het site-specifiek ontwerp. Een complexe vormentaal herbergt en onthult het poëtische van de plek waar een project zich schikt.

Manthey Kula’s repertoire bestaat uit een resem kleinere projecten, vaak ongebouwd, maar steeds met grote landschappelijke meerwaarde. Onlangs werd het bureau geselecteerd samen met Bureau Bas Smets en met Matthias Ekman om de herdenkingsplek voor de slachtoffers van Anders Breivik op het eiland Utøya mee vorm te geven. De studio werd opgericht door Beate Hølmebakk en Per Tamsen en is gevestigd in Oslo.

Taal: Engels

Meer info & tickets

Meer over de lezingenreeks Auditorium 18/19

Datum: 

11.10.2018, 20:00

Locatie: 

STUK

Organisator: 

Stad en Architectuur

Straat: 

Naamsestraat 96

Postcode: 

3000

Gemeente: 

Leuven

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub