Biennale Architettura 2016 / BRAVOURE

Datum: 

28.05.2016, 10:00 tot 27.11.2016, 18:00

Locatie: 

Belgisch paviljoen

Het Vlaams Architectuurinstituut koos het team BRAVOURE om in het Belgisch paviljoen een tentoonstelling te maken rond het thema vakmanschap. BRAVOURE bestaat uit architecten de vylder vinck taillieu, doorzon interieurarchitecten en architectuurfotograaf/kunstenaar Filip Dujardin.

Vakmanschap met BRAVOURE
Om zijn visie op vakmanschap te illustreren toont BRAVOURE in het Belgisch paviljoen fragmenten uit dertien representatieve projecten van evenveel Vlaamse en Brusselse architecten. Via kopieën op ware grootte wordt verduidelijkt hoe schaarste kan leiden tot vakmanschap. Jan De Vylder, curator van BRAVOURE: “We gaan op zoek naar wat vakmanschap kan betekenen in een periode van economische schaarste. Omgaan met die schaarste vereist een hoge mate van precisie.” 

BRAVOURE, contributions from Flanders
Naar aanleding van de Vlaamse deelname aan de Biennale Architettura 2016, plaatst het Vlaams Architectuurinstituut een reeks publicaties in de schijnwerpers. Naast de tentoonstellingscatalogus van BRAVOURE schenken we aandacht aan tal van interessante boeken over architectuur uit Vlaanderen en Brussel. Blikvanger is het Architectuurboek Vlaanderen n°12. Architectuur op maat. Verder lanceren De Smet Vermeulen Architecten, 51N4E en architecten de vylder vinck taillieu elk een boek met een overzicht van hun oeuvre. Het boek Autonomous architecture in Flanders. The early works of Marie-José Van Hee, Paul Robbrecht and Hilde Daem, Christian Kieckens and Marc Dubois zoomt tenslotte in op een generatie Vlaamse architecten die aan de wieg stond van de internationale doorbraak van architectuur van eigen bodem.

Openingstijden
Giardini: van dinsdag tot zondag van 10 tot 18uur (tot 27 november)
Arsenale: op vrijdag en zaterdag (tot 24 september)
gesloten op maandag (met uitzondering van 31 mei, 5 september, 31 oktober en 21 november)

TIP: vlieg met Brussels Airlines naar Venetië en geniet een korting van 15%

PERSBERICHT
CATALOGUS


Colofon
productie Vlaams Architectuurinstituut
intendant Christoph Grafe in opdracht van Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz
curator
BRAVOURE: architecten de vylder vinck taillieu - doorzon interieurarchitecten - filip dujardin
met bijdrages van De Smet Vermeulen architecten, Philippe Vander Maren - Richard Venlet, Wim Goes Architectuur, architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche, Eagles of Architecture, Jo Van Den Berghe - architect, BURO II & ARCHI+I, Robbrecht en Daem architecten i.s.m. Arch & Teco, OFFICE Kersten Geers David Van Severen, Laura Muyldermans + Atelier Starzak Strebicki, Gijs Van Vaerenbergh, Stéphane Beel Architects,  Architectenbureau Bart Dehaene – Sileghem & Partners in samenwerking met Ante Timmermans
tentoonstellingsontwerp BRAVOURE
met de steun van de Vlaamse overheid

Datum: 

28.05.2016, 10:00 tot 27.11.2016, 18:00

Locatie: 

Belgisch paviljoen

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Giardini

Gemeente: 

Venetië

Land: 

Italië

Contactpersoon: 

Karen Van de Steene

Info tel: 

03 2 242 89 70

Info e-mail: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners