Concertgebouw Brugge: een open huis / Archipelfilm: poëzie van de alledaagsheid

Datum: 

17.09.2017, 10:00

Locatie: 

Concertgebouw Brugge

Archipel toont een eigen filmische productie, poëzie van de alledaagsheid, op zondag 17 september in het Concertgebouw Brugge.

Architectuur beïnvloedt de manier waarop mensen leven. Ruimte heeft een impact op het welzijn van de mens en de sfeer waarin we ons bewegen. In een kortfilm met realisaties van toonaangevende projecten in Vlaanderen wil Archipel in een sequentie van beelden de verbeelding prikkelen met verrassende ruimten, warme materialen, doordacht spel van interieur en exterieur, poëtische structuren … Citaten doen ons nadenken over de kracht van architectuur, licht, schaduw, natuur, en over het zinvol werken aan onze alledaagse gebouwde omgeving.

Volgende projecten komen aan bod:
• Atelierwoning in Mariakerke – Raamwerk ism Van Gelder Tilleman Architecten
• Kunstatelier in Deinze – Studio Lens Ass
• Loft Rodebroek in Ronse – Volt architecten
• Project Emiel Claus in Deinze – Perneel Osten Architecten
• Vakantiewoning Buikberglos in Horebeke – murmuur architecten
• Woning Varkensstraat – Marie-José Van Hee
• Woning Kartasan in Gentbrugge – Atelier Vens Vanbelle
• Sport- en recreatiecentrum De Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo – Coussée & Goris Architecten
• Office Robbrecht en Daem architecten en Marie-José Van Hee architecten – Robbrecht en Daem architecten

Concertgebouw Brugge wordt een open huis
In 2002 opende het Brugse Concertgebouw de deuren. De architecturale parel van Paul Robbrecht en Hilde Daem werd snel een bruisende ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers, artiesten en de bedrijfswereld uit binnen- en buitenland. 15 jaar later, meer precies vanaf september 2017 zet het Concertgebouw zijn deuren nog meer open om ook overdag zijn geheimen prijs te geven.
Voor de openstelling van het gebouw en zijn vele verhalen werken NU-architectuuratelier en KAB Mathilde Geens een scenografie uit.
De inkomhal wordt een karaktervolle, actieve trekpleister en wordt het vertrekpunt van een rijk belevingsparcours doorheen het intrigerende gebouw. Deze scenografische wandeling verkent het gebouw en toont de professionele werking van een concertzaal en de imposante akoestiek, de bijzondere kamermuziekzaal, de indrukwekkende kunstcollectie die permanent met de architectuur is verbonden en interactieve klankkunstinstallaties en heeft als eindpunt het dakterras dat uitkijkt over de stad en haar omgeving. Alles samen een unieke en zintuiglijke ervaring voor jong en oud.

Gratis toegang.
Iedereen welkom vanaf 10 uur.

Datum: 

17.09.2017, 10:00

Locatie: 

Concertgebouw Brugge

Organisator: 

Archipel i.s.m. Concertgebouw Brugge

Straat: 

Het Zand 34

Postcode: 

8000

Gemeente: 

Brugge

Corporate sponsors

Retail Estates

Project sponsors

Cultural partners

hier niet aan komen aub