Duurzaam Bouwen = Toekomstgericht bouwen / lezing BLAF architecten

Datum: 

07.03.2013, 20:00

Locatie: 

Infocentrum Kamp C

Lieven Nijs en Bart Vanden Driessche van het bureau BLAF architecten (Lokeren) zijn op 7 maart te gast in het Klimaatcafé op Kamp C. Zij geven deze lezing in het kader van de reeks 'Duurzaam Bouwen = Toekomstgericht bouwen?', georganiseerd door Kamp C, VAi, NAV en Ar-Tur.

BLAF is een team van architecten met complementaire interesses en expertises in architectuurontwerp, bouwkunde en stedenbouw. Na tien jaar praktijk is de belangrijkste conclusie dat architectuur niet enkel de weerspiegeling is van een antwoord op een vraag, maar ook nieuwe vragen stelt en confrontaties uitlokt. Op die manier kan architectuur ontsnappen aan haar eigen ontstaansgeschiedenis, groeien, activiteit op gang brengen en nieuwe ambities creëren.
Het bureau concentreert zich op deze generatieve kracht van architectuur. Duurzaamheid is een noemer die een samenhang impliceert tussen de stedenbouwkundige, architecturale en technische aspecten van het ontwerp. De noodzakelijkheid van het simultaan behandelen van deze aspecten stimuleert het innovatieve karakter van het ontwerpend onderzoek, en benadrukt het belang van teamwork.

Het bureau is winnaar van de ‘Belgische Prijs voor Architectuur & Energie’ – 2011.

Praktisch:
De lezing vindt plaats op 7 maart om 20u00 in de cafetaria van het infocentrum en duurt tot ongeveer 22u. Er is nadien een nagesprek mogelijk.
Inkom is 5 euro per persoon, ter plaatse te betalen. Deuren openen om 19 uur.
Gelieve je deelname aan de lezing te bevestigen via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

passiefhuis Lokeren © BLAF architecten, foto Stijn Bollaert

Datum: 

07.03.2013, 20:00

Locatie: 

Infocentrum Kamp C

Architect: 

Organisator: 

Kamp C en VAi

Straat: 

Britselaan 20

Postcode: 

2260

Gemeente: 

Westerlo

Info tel: 

+32 (0)14 27 96 50

Info e-mail: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub