Duurzaam verbouwen en museumtechniek in internationaal perspectief / Driedaagse conferentie in Vlaanderen en Brussel

Datum: 

14.09.2017, 9:00 tot 16.09.2017, 17:00

Locatie: 

Diverse locaties in Vlaanderen en Brussel

De inrichting en de verlichting van het museum zijn cruciaal voor de bezoekerservaring. Redenen te over om in september deel te nemen aan het driedaags congres over duurzaam verbouwen en museumtechniek.

Staat jouw museum voor een (grote) verbouwing? Wens je jouw inzicht in museumtechniek te vergroten? En krijg je deze kennis en kunde dan nog liefst uit eerste hand van museumprofessionals, architecten en scenografen? Neem dan deel aan de driedaagse internationale conferentie met uitgebreide werkbezoeken aan musea die worden verbouwd of een verbouwing achter de rug hebben in Vlaanderen en Brussel.

ICAMT, het Internationale Comité van ICOM voor architectuur en museumtechniek, organiseert zijn jaarlijkse congres in 2017 in België met FARO als partner en in samenwerking met icom-vlaanderen. Ze doen dit van 14 tot en met 16 september 2017 op diverse locaties in Vlaanderen en Brussel. Sprekers uit binnen- en buitenland zullen een paper presenteren over een museumbouwproject en in het bijzonder over de technische (verlichting, depotwerking en klimaatregeling, etc.) én de scenografische aspecten van het project. Voertaal is Engels.

De nadruk ligt evenwel sterk op werk- en werfbezoeken aan musea. Ter plekke bezoeken we de werven, ontmoeten we de museumdirecties, de architecten en scenografen en gaan we met hen in gesprek.

Voor FARO ligt deze driedaagse in het verlengde van het traject ‘Duurzaam verbouwen’ dat het steunpunt tussen 2013 en 2015 organiseerde. Vanaf 2017 zet FARO bovendien sterker in op de technische noden van de cultureel-erfgoedsector.

Doelgroep van de driedaagse: museum- en erfgoedprofessionals, architecten, scenografen, ingenieurs.

Meer info over programma en inschrijven via de website van FARO.

Datum: 

14.09.2017, 9:00 tot 16.09.2017, 17:00

Locatie: 

Diverse locaties in Vlaanderen en Brussel

Organisator: 

ICAMT en FARO, i.s.m. ICOM-België

Corporate sponsors

Retail Estates

Project sponsors

Cultural partners