Expo / Maniera 16: Marie-José Van Hee i.s.m. Marie Mees & Cathérine Biasino

Datum: 

01.12.2017, 14:00 tot 24.02.2018, 18:00

Locatie: 

galerie MANIERA

Begin 2017 ontving Marie-José Van Hee een prestigieus 'International Fellowship’ van de Royal Institute of British Architects (RIBA) voor haar bijdrage aan de architectuur. MANIERA zet de ‘grande dame’ van de Belgische architectuur in de schijnwerper en toont haar bestaande en nieuwe meubels.

Marie-José Van Hee’s architectuur is verstild en heeft een ascetische karakter. In haar woningontwerpen maken meubelen integraal deel uit van de ruimte. Muren, trappen en galerijen verbergen werkplaats of vestiaire, alkoof of bibliotheek. Zo ontstaat er vrije ruimte die de bewoners zelf kunnen innemen. De ontwerpen voor vrijstaande meubels worden uit een beperkt aantal materialen samengesteld en vertonen eenzelfde elementaire constructieve eenvoud. Ze zijn ook steeds voor meerdere doelen bruikbaar.

MANIERA toont de bestaande bed-bank en de huis-werk-tafel, resultaten van een jarenlang ontwerpproces, naast een nieuw meubel: de dien-blad-koffer. Voor de stoffering van de bed-bank en een intiemere sfeer in de tentoonstellingsruimte, werkte Marie-José samen met Marie Mees en Cathérine Biasino. De textielontwerpen van het Gentse duo sluiten goed aan bij de architectuur van Van Hee. Ze vertonen eenzelfde voorkeur voor natuurlijke materialen, ambachtelijkheid en tactiele kwaliteit. Samen zetten Van Hee, Mees en Biasino textiel graag in om een andere dimensie aan interieurs te geven: ze maken een lichtere en aanpasbare definitie van ruimte mogelijk.

Opening: 30 november 2017, 18u - 20u

Expo: woe - zat, 14u - 18u

Datum: 

01.12.2017, 14:00 tot 24.02.2018, 18:00

Locatie: 

galerie MANIERA

Organisator: 

MANIERA

Straat: 

Gerechtsplein, 27–28

Postcode: 

1000

Gemeente: 

Brussel

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub