Expo | Remembering Landscape

Datum: 

26.04.2019, 12:00 tot 09.06.2019, 18:00

Locatie: 

De Markten

Op 25 april opent in De Markten 'Remembering Landscape', een internationale tentoonstelling, publicatie en een symposium.

Als we het over het landschap hebben, zien we vaak een esthetisch ideaalbeeld, een vergezicht opgebouwd uit natuurlijke en/of stedelijke elementen. Maar dit beeld is in wezen een statische projectie van een realiteit die voortdurend in beweging is.

Hedendaagse landschappen zijn vaak onbestemde 'non-plaatsen'. Plekken waarin sporen van industriële ontwikkeling en exploitatie van natuurlijke rijkdommen zich vastzetten of waarin restanten van oorlog, van verschuivende grenslijnen en van migratie littekens in het landschap vormen. Het landschap getuigt van zijn geschiedenis, van geweld en ontmoetingen uit het verleden.

De kunstenaars die elkaar ontmoeten in de tentoonstelling 'Remembering Landscape' bieden in hun werk een stem aan het landschap. Ze creëren actuele beelden van het landschap, soms fictief, soms documentair of eerder symbolisch.  Ze roepen ons op om met onze verbeelding vorm te geven aan het verhaal en zo het (on)zichtbare verleden in te vullen, om de beelden te lezen en te ontcijferen. Ze doen een beroep op ons vermogen om stil te staan en te rouwen om wat we hebben verloren.

Deelnemende kunstenaars
Met werk van Marianna Christofides, Chloe Dewe Mathews, Lukas Einsele, Cyprien Gaillard, Anne Heinlein en Göran Gnaudschun, Markus Karstieß, Thomas Kellner, Jan Kempenaers, Aglaia Konrad, Susanne Kriemann, Armin Linke, Andreas Mühe, Alexandra Navratil, Unknown Fields Division, Danny Veys en Kristof Vrancken.

Organisatie
De tentoonstelling is een samenwerking tussen het Museum für Gegenwartskunst (Siegen), het National Museum of Contemporary Art (Boekarest), het Centre for Decontamination (Belgrado), GC De Markten en de vzw Sint-Lukasgalerie Brussel en LUCA School of Arts (Brussel).

Meer info

Datum: 

26.04.2019, 12:00 tot 09.06.2019, 18:00

Locatie: 

De Markten

Straat: 

Oude Graanmarkt 5

Postcode: 

1000

Gemeente: 

Brussel

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners