Lezing / Deane Simpson - Socio-demographic Plastics

Datum: 

21.02.2017, 18:30

Locatie: 

KU Leuven Faculteit Architectuur Campus Sint-Lucas Brussel

De International Master of Architecture van de KU Leuven organiseert op 21 februari een lezing door Deane Simpson in de lezingenreeks 'Pressures on the urban field: Ageing, Migration, Injustice'.

Deane Simpson is architect, stedenbouwkundige en associate professor aan de Royal Danish Academy of Fine Arts School of Architecture . Hij is de auteur van 'Young-Old. Urban Utopias of an Ageing Society' and mede-redacteur van 'The City between Freedom and Security' en 'Atlas of the Copenhagens'.

In zijn lezing 'Socio-demographic Plastics' ontvouwt hij een aantal van de gevolgen voor de architectuur en stedenbouw van een van de dominante maatschappelijke veranderingen die plaatsvinden - de vergrijzing. Hij identificeert de groep gekend als de 'Young-Old' als een petrischaal voor experimenten in gewijzigde vormen van subjectiviteit, collectiviteit en milieu - een die een gebied van latente stedenbouwkundige en architectonische nieuwigheid produceert, met zowel escapistische en emancipatorische dimensies.

Lezing in het Engels

Meer info

Iedereen is welkom, aanmelden verplicht via dit formulier.

Datum: 

21.02.2017, 18:30

Locatie: 

KU Leuven Faculteit Architectuur Campus Sint-Lucas Brussel

Straat: 

Paleizenstraat 65-67

Postcode: 

1030

Gemeente: 

Schaarbeek

Trefwoorden: 

Corporate sponsors

Sponsors

Cultural partners

hier niet aan komen aub