Lezing / Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur)

Datum: 

05.12.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Blauwe Foyer


In de lezingenreeks Exploring Fundamentals geeft architect Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur) op 5 december een inkijk in zijn praktijk. Aanleiding is de link met het werk van Dom Hans van der Laan, over wie momenteel een tentoonstelling loopt in deSingel.

Bovenbouw Architectuur
Bovenbouw is een Antwerps bureau met achttien medewerkers. Het werk van Bovenbouw situeert zich in het spanningsveld tussen denken en handelen, tussen heden en verleden en tussen exotisme en alledaagsheid. Bovenbouw stelde al tentoon in Venetië, München, Frankfurt, Mendrisio en Antwerpen.

Dirk Somers is zaakvoerder, docent aan de TU Delft en professor aan de UGent. In de lezing maakt hij de verbinding tussen zijn eigen praktijk en zijn favoriete historische referenties, en dit aan de hand van Van der Laans thematieken zoals telbaarheid, schaal en dieptewerking.

Exploring Fundamentals
Naar aanleiding van de tentoonstelling Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geest nodigt curator Caroline Voet vier architecten uit om over hun werk te reflecteren. In de lezingenreeks Exploring Fundamentals vertellen ze over hun ambacht en de continue zoektocht naar de integratie  van hun eigen praktijk in een cultureel fundament.

Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur)
5 december om 20u in de Blauwe Foyer van deSingel
taal: Nederlands
prijs: €5

KOOP TICKET


TIP: Voorafgaand aan de lezing heb je de mogelijkheid om aan te sluiten bij een rondleiding in de tentoonstelling Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geestUw gids is Caroline Voet, de curator van de expo. Afspraak om 19u aan de ingang van de tentoonstelling. Schrijf je hier in

Studentenactie
Studenten krijgen op de avond van de lezing bij het vertonen van hun ticket (+ studentenkaart)  €5 korting bij de aankoop van het boek Dom Hans van der Laan. A House for the Mind

Datum: 

05.12.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Blauwe Foyer

Architect: 

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Land: 

België

Contactpersoon: 

Merten

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners