Lezing | Loveless: the architecture of the minimum dwelling

Datum: 

02.04.2019, 20:00

Locatie: 

deSingel

Naar aanleiding van de tentoonsteling Rooms geeft architectenbureau Dogma op 2 april een lezing over de geschiedenis van de minimumwoning.

In 1932 presenteerde de Tsjechische criticus Karel Teige een concept voor een minimumwoning waar elke bewoner een eigen privékamer had. Alle overige huiselijke functies waren gemeenschappelijk. Met Teiges idee als uitgangspunt onderzoekt Dogma verschillende voorbeelden van minimumwoningen, van de middeleeuwse kloostercel tot het negentiende eeuwse Amerikaanse residentiële hotel, en van de Dom-Kommuna (gemeenschappelijke appartementen) uit het Sovjet-tijdperk tot hedendaagse collectieve woningbouw. In deze lezing behandelt Dogma de voorwaarden en de gevolgen van deze projecten.

Dogma - Rooms
In de tentoonstelling Rooms neemt architectenbureau Dogma de huiselijke ruimte onder de loep. De tentoonstelling omvat twee verschillende benaderingen: 'The  Room of One’s Own' focust op de geschiedenis en het gebruik van de privékamer. 'Loveless' schets de geschiedenis van de minimumwoning. Beide speurtochten stellen de architectuur van de huiselijke ruimte in vraag vanuit haar meest basale element: de kamer.

Lezing | Loveless: the architecture of the minimum dwelling
Prijs: €5 koop ticket
Gratis toegang voor studenten
(op vertoon van studentenkaart aan ticketbalie deSingel)
Taal: Engels

Datum: 

02.04.2019, 20:00

Locatie: 

deSingel

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Postcode letters: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub