Lezing / Mechthild Stuhlmacher

Datum: 

19.12.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Blauwe Foyer


Naar aanleiding van de expo Dom Hans van der Laan een huis voor de geest geeft architect Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten) op 19 december een inkijk in haar praktijk. 

Mechthild Stuhlmacher begeleidde in de afgelopen jaren studenten aan de TU Delft en St Lucas Gent bij het ontwerpen van een herbestemming van abdij Roosenberg in Waasmunster, een ontwerp van Dom Hans van der Laan. Haar lezing is een terugblik op het ontwerpend onderzoek naar de verhoudingsleer van de architect-monnik. Hiernaast licht ze haar eigen ontwerpkeuzes toe aan de hand van andere meesters, precedenten en eigen beschouwingen. Hierbij gaat het om onderwerpen als structuur en materiaal, gebruik en bewoning, de liefde voor tuinen en de natuur en de onvolprezen jaren 60.

Korteknie Stuhlmacher Architecten
Met haar bureau Korteknie Stuhlmacher Architecten werkt ze aan bouw- en onderzoeksprojecten in Nederland en België. Hierbij spelen projecten voor onderwijs, cultuur en welzijn een centrale rol. Het gaat steeds vaker om complexe restauratie-, renovatie en herbestemmingsprojecten in (hoog)stedelijke en historische omgevingen. Kenmerkend voor Stuhlmachers oeuvre is de aandacht voor duurzaamheid, ruimtelijkheid, landschappelijke inpassing en stedelijke en culturele context.

Exploring Fundamentals
Naar aanleiding van de tentoonstelling Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geest nodigt curator Caroline Voet vier architecten uit om over hun werk te reflecteren. In de lezingenreeks Exploring Fundamentals vertellen ze over hun ambacht en de continue zoektocht naar de integratie  van hun eigen praktijk in een cultureel fundament.

Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten)
19 december om 20u in de Blauwe Foyer van deSingel
taal: Nederlands
prijs: €5

KOOP TICKET


TIP: Voorafgaand aan de lezing heb je de mogelijkheid om aan te sluiten bij een rondleiding in de tentoonstelling Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geestUw gids is Caroline Voet, de curator van de expo. Afspraak om 19u aan de ingang van de tentoonstelling. Schrijf je hier in

Studentenactie
Studenten krijgen op de avond van de lezing bij het vertonen van hun ticket (+ studentenkaart)  €5 korting bij de aankoop van het boek Dom Hans van der Laan. A House for the Mind

 

Datum: 

19.12.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Blauwe Foyer

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Postcode letters: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners