Lezing / Olivier Goethals

Datum: 

23.05.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel internationale kunstcampus

In de lezingenreeks Wat ons bindt. Nieuwe vormen van betrokkenheid laten we drie jonge architectenbureaus aan het woord over sociaal engagement in de architectuur. Architect Olivier Goethals geeft op 23 mei zijn visie op dit onderwerp. 

De wereld van Olivier Goethals reikt verder dan architectuur. Naast ontwerper van gebouwen is hij ook bedenker van objecten, installaties, vlaggen, tekeningen, schilderijen, prints, landschappen, teksten, collages, video, geluid en fotografie. Wat al deze creaties bindt, is een uitgekiende omgang met de fysieke en sociale context waarin ze tot stand komen. De architect creeërt steeds een nieuwe context door de ruimte te herdefiniëren. Bij dit herdefiniëren speelt de interactie tussen het ontwerp en de gebruiker/toeschouwer een belangrijke rol. Goethals: "de toeschouwer ontwikkelt steeds zijn eigen verhaal."

Tijdens de lezing zal Olivier Goethals inzoomen op twee recente realisaties: RUST, een monument voor slachtoffers van zelfdoding in Houthulst (foto) en MOMP bij het Designmuseum in Gent.

De lezing is gratis, maar inschrijven is aangewezen:

SCHRIJF JE HIER IN

Datum: 

23.05.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel internationale kunstcampus

Architect: 

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut i.s.m. UA

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub