Lezing / Paulo Providencia

Datum: 

27.11.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Blauwe Foyer

In de lezingenreeks Exploring Fundamentals treedt architect Paulo Providencia op 27 november in dialoog met het werk van Dom Hans van der Laan, over wie momenteel een tentoonstelling loopt in deSingel.

In zijn lezing focust de Portugese architect op onderwerpen die van der Laan hoog in het vaandel droeg; zoals getal en proportie, ruimte en materialiteit, licht en design. Aan de hand van gebouwde en ongebouwde projecten en zijn belangrijkste  architecturale referenties geeft hij inkijk in zijn persoonlijke ontwerpproces. Verder zoomt hij in op het belang van ontwerpinstrumenten als ervaring, tekenen en perceptie.

Paulo Providencia
Paulo Providencia genoot zijn opleiding aan de School of Architecture in Porto. Hij geeft sinds 1991 les aan het departement Architectuur van de Universiteit van Coimbra, waar hij zijn doctoraat vervolledigde in 2007. Naast zijn werk als architect publiceert Providencia regelmatig over onderwerpen die gerelateerd zijn aan zijn beroepspraktijk. Zijn meest recente  boek Architectonica Percepta vat zijn architecturaal en theoretisch oeuvre goed samen aan de hand van zes teksten en beelden van zeven gerealiseerde projecten.

Exploring Fundamentals
Naar aanleiding van de tentoonstelling Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geest nodigt curator Caroline Voet vier architecten uit om over hun werk te reflecteren. In de lezingenreeks Exploring Fundamentals vertellen ze over hun ambacht en de continue zoektocht naar de integratie  van hun eigen praktijk in een cultureel fundament.

Lezing Paulo Providencia (Paulo Providencia Arquitectos)
27 november om 20u in de Blauwe Foyer van deSingel
taal: Engels
prijs: €5 

KOOP TICKET


TIP: Voorafgaand aan de lezing heb je de mogelijkheid om aan te sluiten bij een rondleiding in de tentoonstelling Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geestUw gids is Caroline Voet, de curator van de expo. Afspraak om 19u aan de ingang van de tentoonstelling. Schrijf je hier in

Studentenactie
Studenten krijgen op de avond van de lezing bij het vertonen van hun ticket (+ studentenkaart)  €5 korting bij de aankoop van het boek Dom Hans van der Laan. A House for the Mind

Datum: 

27.11.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Blauwe Foyer

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Corporate partners

Retail Estates

Project partners

Cultural partners

hier niet aan komen aub