Lezing / RAAMWERK en GAFPA ***VOLZET***

Datum: 

19.04.2018, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Muziekstudio

Als reflectie op de tentoonstelling COUSSÉE & GORIS architecten. Natura Naturans geven de jonge bureaus RAAMWERK en GAFPA op 19 april een lezing over hun verwantschap met de architectuur van Ralf Coussée en Klaas Goris.

RAAMWERK is een jong ontwerpcollectief opgericht door Gijs De Cock, Freek Dendooven en Jon D’haenens.
Sinds de start werkt RAAMWERK aan een portfolio met uiteenlopende projecten van verschillende schaal. In hun werk zijn onderwerpen als tussenruimte en generositeit terugkerende thema’s die onderzocht worden binnen lopende projecten. Als jonge ontwerpers voelen ze een verwantschap met het oeuvre van COUSSEE & GORIS architecten, in het bijzonder de aandacht die ze delen voor een architectuur gestoeld op logisch bouwen. Een architectuur die zich vaak op een ongedwongen wijze ontwikkelt vanuit een helder bedacht constructieprincipe.

GAFPA werd in 2008 opgericht door Floris De Bruyn, Philippe De Berlangeer en Frederick Verschueren. Het Gentse architectenbureau is gekend om zijn pragmatische aanpak, waarbij de bestaande context telkens wordt ontmanteld en herwerkt tot een nieuwe werkelijkheid. Deze vorm van systematische deconstructie leidt steeds tot nieuwe interpretaties van architectuur. Vanuit een gemeenschappelijke affiniteit werkten ze de voorbije jaren met COUSSEE & GORIS architecten aan verschillende projecten waaronder het Zwin Natuurcentrum in Knokke. Recent wonnen ze samen de architectuurwedstrijd voor de ontwikkeling van de Portus Ganda-site in Gent. 

De lezing is volzet.

Datum: 

19.04.2018, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Muziekstudio

Architect: 

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub