Lezing | Tom Avermaete: Stynen in Chandigarh

Datum: 

04.12.2018, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus

Tijdens de opening van de tentoonstelling Stynen in Chandigarh op 4 december in deSingel geeft architectuurhistoricus Tom Avermaete (ETH Zürich) een lezing over hoe Léon Stynen via zijn foto’s van de Indiase stad Chandigarh een dialoog start met Le Corbusier, de grootmeester van de moderne architectuur.

Fotografie en architectuur hebben een lange verwantschap. Zo ook in het werk van Léon Stynen. In 1963 fotografeert Stynen in opdracht van de BRT Chandigarh, de stad die werd betiteld als ‘het meest radicale ontwerp van de moderne architectuur’. Ontworpen door de Zwitserse architect Le Corbusier in 1947 als een van de nieuwe hoofdsteden van het onafhankelijke India, trok ze internationaal de aandacht van architecten en critici. Leon Stynen was een van hen. Net als vele andere ontwerpers legde hij dit fenomeen van de moderne architectuur vast op de gevoelige plaat, maar wel op een heel eigen wijze met veel oog voor het architectuurdetail.

Praktisch
di 4 dec om 20u in deSingel
taal: Nederlands
gratis
Schrijf je hier in

In het kader van de tentoonstelling Leon Stynen, architect en het bredere programma van Stynen2018. Meer info op stynen2018.be of volg #stynen2018

Datum: 

04.12.2018, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Land: 

België

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners