Lezing / Tom Thys (Studio Thys Vermeulen)

Datum: 

13.12.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus

In de lezingenreeks Exploring Fundamentals geeft architect Tom Thys (Studio Thys Vermeulen) op 13 december een inkijk in zijn praktijk. Aanleiding is de link met het werk van Dom Hans van der Laan, over wie momenteel een tentoonstelling loopt in deSingel.

Studio Thys Vermeulen
Studio Thys Vermeulen is een Brussels bureau voor architectuur en stedenbouw opgericht door Tom Thys en Jan Vermeulen. In hun werk laten ze zich inspireren door fysieke en associatieve ervaringen van ruimte en architectuur. Het bureau werkt aan publieke, private en academische projecten, waaronder de haalbaarheidsstudie van kerken, collectieve woongebouwen, scholen en zorginfrastructuur.

Tom Thys is zaakvoerder en doceert momenteel aan de TU Delft en KU Leuven. Hij zetelt regelmatig in jury’s, neemt deel aan debatten en geeft lezingen over het werk van Studio Thys Vermeulen. Hij zet zijn jarenlange ervaring als ontwerpdocent in om abstracte ideeën over ruimte te verbinden met een concrete ontwerpmethodiek. De lezing is opgevat als een wandeling doorheen zowel uitgevoerde als onuitgevoerde projecten. Niet alleen het tot stand komen van het ontwerp komt aan bod, er worden ook talrijke transversale verbanden gelegd. Via de thema’s ‘Silhouetten, Nabijheid, Families’ komen diepere betekenislagen aan de oppervlakte.

Exploring Fundamentals
Naar aanleiding van de tentoonstelling Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geest nodigt curator Caroline Voet vier architecten uit om over hun werk te reflecteren. In de lezingenreeks Exploring Fundamentals vertellen ze over hun ambacht en de continue zoektocht naar de integratie  van hun eigen praktijk in een cultureel fundament.

Tom Thys (Studio Thys Vermeulen)
13 december om 20u in de Kleine Zaal van deSingel
taal: Nederlands
prijs: €5

KOOP TICKET


TIP: Voorafgaand aan de lezing heb je de mogelijkheid om aan te sluiten bij een rondleiding in de tentoonstelling Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geestUw gids is Caroline Voet, de curator van de expo. Afspraak om 19u aan de ingang van de tentoonstelling. Schrijf je hier in

Studentenactie
Studenten krijgen op de avond van de lezing bij het vertonen van hun ticket (+ studentenkaart)  €5 korting bij de aankoop van het boek Dom Hans van der Laan. A House for the Mind
 

Datum: 

13.12.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus

Architect: 

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Postcode letters: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners