Nieuwjaarsdrink Vlaams Architectuurinstituut

Datum: 

18.01.2019, 18:00 tot 20:00

Locatie: 

deSingel

Kom op vrijdag 18 januari naar deSingel en hef het glas op het voorbije én het komende architectuurjaar. Duik samen met de bedenkers én bouwers van de tentoonstelling ‘Léon Stynen, architect’ voor een laatste keer in het universum van de befaamde Antwerpse architect. Ontdek als eerste welke tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten in 2019 op ons afkomen.

SCHRIJF JE HIER IN

Dankzij Stynen2018 ontdekte een breed publiek het rijke oeuvre van architect Léon Stynen. Verschillende experts deelden hun kennis in de tentoonstelling, maar ook tijdens tal van lezingen en rondleidingen. Ondertussen werkten de leerlingen van de 3de graad Architecturale Vorming (H. Pius X-Instituut) en Houttechniek (Don Bosco Hoboken) met veel enthousiasme aan hun bijdrage aan het Stynenjaar. Samen met het Vlaams Architectuurinstituut, Eagles of Architecture en De Veerman gingen de leerlingen aan de slag met de gevels van Léon Stynen. Ze legden de oorspronkelijke gevels vast tijdens een fotografieopdracht, bestudeerden de tekeningen van Eagles of Architecture tijdens een sessie technisch tekenen, kregen voeling met de constructie in het houtatelier van Don Bosco en bouwden hun interpretatie van de gevels in deSingel. Het proces konden bezoekers volgen in de wandelgangen van deSingel. Het resultaat kan je bewonderen in de binnentuin van deSingel.

Tijdens de nieuwjaarsdrink krijgt de jongste generatie deelnemers van Stynen2018 het laatste woord. Met veel enthousiasme presenteren ze het project Stynen op schaal en nemen ze je op sleeptouw in hun expo in deSingel. Grijp deze laatste kans en bezoek de tentoonstelling Léon Stynen, architect, bewandel de daken van deSingel in het Stynen-parcours en bewonder het eindresultaat van Stynen op schaal.  

SCHRIJF JE HIER IN

Datum: 

18.01.2019, 18:00 tot 20:00

Locatie: 

deSingel

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub