Open Monumentendag 2018 | Stynen en zijn omgeving

Datum: 

09.09.2018, 10:00 tot 18:00

Locatie: 

Diverse locaties in Vlaanderen

Op Open Monumentendag op zondag 9 september presenteert het Vlaams architectuurinstituut een programma rond Léon Stynen over heel Vlaanderen. In samenwerking met de stad Antwerpen verschijnt er een wandel- en fietskaart.

De Architectuurroute Léon Stynen brengt sportievelingen van Antwerpen naar Wilrijk, Ekeren en andere randgemeenten. In samenwerking met Herita openen de deuren van onder meer de Sint-Ritakerk in Harelbeke, een school in Kessel-Lo, de C&A in Brugge en het appartementsgebouw Derboven in Knokke. Raadpleeg de route via de Antwerp Museum App of haal jouw Stynenkaart af in een van de verdeelcentra van Toerisme Antwerpen (verkrijgbaar vanaf 28 aug 2018).

Kom alles te weten op openmonumentendag.be

Stynen2018
2018 is het jaar waarin het Vlaams Architectuurinstituut, deSingel, de Provincie Antwerpen en Stad Antwerpen het oeuvre van de Belgische modernistische architect Léon Stynen (1899 – 1990) via tal van activiteiten in de kijker plaatsen. Met onder andere de overzichtstentoonstelling Léon Stynen, architect in deSingel, een nieuwe publicatie Léon Stynen. A life of architecture (1899-1990) en een wandelroute langs Stynens bekendste realisaties in Antwerpen.

Léon Stynen Architectuurroute
Voor de echte Stynenaficionado's ontwikkelde het Vlaams Architectuurinstituut samen met de stad Antwerpen een Léon Stynen Architectuurroute. Download de route via de Antwerp Museum App of de Erfgoed App. Of haal jouw Stynenkaart af in deSingel of bij de Dienst Toerisme Antwerpen. Download de route hier

Meer over #stynen2018

Datum: 

09.09.2018, 10:00 tot 18:00

Locatie: 

Diverse locaties in Vlaanderen

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut i.s.m. Stad Antwerpen en Herita

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub