Opening tentoonstelling & panelgesprek/ We kopen samen den Oudaan

Datum: 

18.10.2016, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Muziekstudio

Het burgerinitiatief We kopen samen den Oudaan (WKSDO) presenteert zijn ideeën voor het eerst aan het publiek. De Oudaan is een vertrekpunt, een aanleiding en de start van een breder onderzoek. Een onderzoek dat verder gaat dan enkel dit gebouw en moet lijden tot de ontwikkeling van een Open Promotor Platform (OPP), een vastgoedonderneming voor u en ik.  

De tentoonstelling BWMSTR Label. We kopen samen den Oudaan toont hoe dit project startte als Facebookgroep, maar ook onderdeel is van een grotere dynamiek. In heel Europa en ook hier in Vlaanderen zijn verschillende partijen bezig met tijdelijk anders bestemmen, co-creatieve en publieke ontwikkeling, leegstand... De tentoonstelling biedt 3 maanden lang ruimte voor uitwisseling én experiment voor deze partijen. Op de vernissage wordt het debat in gang getrapt en het onderzoeksagenda van de komende 3 maanden toegelicht. Bezoekers worden uitgenodigd op de 3 volgende publieksevents. 

Programma: 
Debat gemodereerd door Wivina Demeester (voorzitter VAi), met Lara Schrijver (hoogleraar architectuur, Universiteit Antwerpen), Leo Van Broeck (Vlaams Bouwmeester) en Seppe De Blust (WKSDO)

Herbeluister hier het debat:
 

Datum: 

18.10.2016, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Muziekstudio

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

J. Van Rijswijcklaan

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Info e-mail: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners