Panelgesprek / Frankfurt Dialoog 3: Compositie & Materiaal

Datum: 

24.11.2016, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Muziekstudio

Naar aanleiding van de tentoonstelling MAATWERK MASSARBEIT. Architektur aus Flandern und den Niederlanden in Frankfurt organiseren het Vlaams Architectuurinstituut, het Nieuwe Instituut en het Deutsches Architekturmuseum de debattenreeks Frankfurt Dialogen. Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over hun gedeelde opvattingen over vakmanschap, maatwerk en ruimtelijke kwaliteit ondanks de verschillende culturele en historische condities. 

Dialoog 3: Compositie & Materiaal
De meest in het oog springende kenmerken van een nieuwe stroming; de verfijnde en zorgvuldige compositie en materialisering van de architectuur staan deze avond centraal.
Een avond over de uitgekiende precisie waarmee architecten aan beide zijden van de grens exterieur en interieur vormgeven. Over de bijzondere aandacht voor typologische rijkdom en het ontwerpen daaraan. En over hoe materiaalgebruik zorgt voor een gelaagdheid waarin contrasten en details worden versterkt of welhaast wegvallen.

Sprekers:
Gert Somers - ONO (BE), Marjolein van Eig - BureauvanEig (NL), Jan Vermeulen - Studio Thys Vermeulen (BE),  Daniel Rosbottom (UK) 

Taal:
Engels

gratis

SCHRIJF JE HIER IN

Datum: 

24.11.2016, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus, Muziekstudio

Architect: 

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

J. Van Rijswijcklaan, 155

Postcode: 

2018

Postcode letters: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Land: 

België

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub