Precarious Pavilions #4: NO PEAKS - Pieterjan Ginckels

Datum: 

04.05.2019 (Hele dag) tot 31.05.2019 (Hele dag)

Locatie: 

Barbarahof, Leuven

Hoe kunnen we binnen een onstabiele wereld nadenken over architectuur - de creatie van ruimte? Hoe kan de notie van ‘precariteit’ (of bestaansonzekerheid) onze manier van denken beïnvloeden en onze manier van leven veranderen? De 21ste eeuw wordt, in toenemende mate, gekenmerkt door verreikende crisissen. Naast klimaatsverandering als onvermijdelijk onstabiele factor, zullen er ook nieuwe financiële en culturele crisissen volgen.

‘Precarious Pavilions #4: NO PEAKS’ is het laatste van vier paviljoenen. In 2018-2019 worden er vier paviljoenen gebouwd in vier steden (Gent, Brussel, Antwerpen, Leuven), tijdens vier seizoenen (zomer/herfst/winter/lente), door vier verschillende kunstenaars(collectieven). Voor dit laatste paviljoen gaat de opdracht naar Pieterjan Ginckels.

NO PEAKS
Beeldend kunstenaar Pieterjan Ginckels (PJG) prikt door de perfect gerealiseerde renders van de recente projectontwikkelingen in Leuven. Het Barbarahof wordt het decor voor zijn paviljoen: een in vuil zwart stof beschilderde vrachtwagenoplegger beklad met de woorden “NO PEAKS”. De oplegger is een monoliet, een statige sculptuur die de door stadsontwikkelaars geplande dagdagelijkse choreografie van hun klanten verstoort.

  • Het paviljoen wordt feestelijk geopend op zaterdag 4 mei.
  • Op zaterdag 11, donderdag 16 en zaterdag 25 mei neemt Pieterjan Ginckels je mee op SPEED TRIP, en word je een performer in zijn stadssafari.


Meer info

Datum: 

04.05.2019 (Hele dag) tot 31.05.2019 (Hele dag)

Locatie: 

Barbarahof, Leuven

Organisator: 

Disagree. vzw i.s.m. 30CC

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub