Projecties 6. Van verbeelding tot stad

Datum: 

16.03.2016, 14:00 tot 05.06.2016, 18:00

Locatie: 

deSingel internationale kunstcampus

De stad van de 21e eeuw heeft nood aan ideeën en verhalen die haar relevantie bevestigen. Deze editie van Projecties focust op een tijdloze onderhuidse logica van de stad, die toekomstgericht bouwt op het verleden. Daarmee creëert ze de veerkracht om niet alleen onverwachte veranderingen te trotseren, maar ook om noodzakelijke en niet gekende mogelijkheden te ontwerpen.

De faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen gaat in deze tentoonstelling op zoek naar de mechanismen die de stad bedenken, verbeelden, vormgeven. De stad bestaat als een evidentie, maar het intense ontwikkelingsproces blijft vaak verborgen. Achter de zichtbare stad schuilt een laboratorium waar een constante kennisoverdracht en ontwikkeling plaatsvindt.
Van verbeelding tot stad toont projecten die het tastbare resultaat zijn van ontwerponderzoek, toegepast op de stadsregio Antwerpen. Architectuur verschijnt in de ontwerpvoorstellen als fundament én als verschijning van de stad.

Over de tentoonstellingsreeks Projecties
Met de reeks ‘Projecties’ bieden het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel het bestaand onderzoek in Vlaanderen een podium. Leidraad bij de keuze van de projecten zijn maatschappelijke thema’s en / of het bevragen van de rol van de discipline architectuur in de samenleving. 

Vernissage en panelgesprek
Gratis panelgesprek op dinsdag 15 maart 2016 in de Muziekstudio om 20 uur. Panelleden: Lara Schrijver (Ontwerpwetenschappen UAntwerpen), Christoph Grafe (Vlaams Architectuurinstituut), Erik Wieers (Collectief Noord en Ontwerpwetenschappen UAntwerpen), Annick Schramme (Cultuurmanagement UAntwerpen) en Adrian Forty (Architectuurgeschiedenis Bartlett School of Architecture)

Herbeluister hieronder het panelgesprek:

Praktisch
Open van woensdag tot zondag van 14 tot 18 uur en bij avondvoorstellingen, gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen

Colofon

productie Vlaams Architectuurinstituut, deSingel internationale kunstcampus
curators Lara Schrijver (Hoogleraar Universiteit Antwerpen) en Stefan Siffer (Vlaams Architectuurinstituut)
uitwerking Dirk Janssen, Erik Wieërs, Wannes Peeters, Bram Denkens, Marnik Heijligen
gebaseerd op onderzoek van de Onderzoeksgroep Henry van de Velde en de Masteropleiding Architectuur, Faculteit Ontwerpwetenschappen, Universiteit Antwerpen
in samenwerking met Universiteit Antwerpen
met steun van de Vlaamse Overheid
 


 

Datum: 

16.03.2016, 14:00 tot 05.06.2016, 18:00

Locatie: 

deSingel internationale kunstcampus

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut en deSingel

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Contactpersoon: 

Stefan Siffer

Info tel: 

+ 32 3 242 89 63

Info e-mail: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub